Βάφλες με γεύση churros

By  |  0 Comments

Τα Σαββατοκύριακα είναι για βάφλες!

Για αυτό και εμείς σήμερα σας προτείνουμε μία πάρα πολύ εύκολη και νόστιμη συνταγή για βάφλες με γεύση churrosΕίναι ότι πρέπει για πρωινό ή brunch!

Μπορείτε να προσθέσετε toppings όπως βούτυρο, κρέμα σαντιγί, παγωτό, φρούτα, σιρόπι σφενδάμου ή μέλι.

Συστατικά

2 φλιτζάνια βουτυρόγαλα
3 αυγά
6 κουταλιές της σούπας λιωμένο ανάλατο βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας βανίλια
1 κουταλιά της σούπας μαύρη ζάχαρη
2 φλιτζάνια αλεύρι
2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
4 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο αλατισμένo (ή ανάλατο με μια πρέζα αλάτι)
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας κανέλα
Χτυπημένη κρέμα γάλακτος ή παγωτό για το σερβίρισμα
Σιρόπι σφενδάμου, για το σερβίρισμα

Οδηγίες

Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί το βουτυρόγαλα, τα αυγά, 6 κουταλιές της σούπας λιωμένο ανάλατο βούτυρο, τη βανίλια και τη μαύρη ζάχαρη. Προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά. Αφήστε το μείγμα για να καθίσει 5-10 λεπτά.

Προθερμάνετε τη βαφλιέρα σας.

Μαγειρέψτε τις βάφλες σύμφωνα με τις οδηγίες της βαφλιέρα σας.

Σε ένα βαθύ πιάτο, συνδυάστε την κανέλα και την ζάχαρη. Περάστε με το πινέλο μία ζεστή βάφλα με λιωμένο βούτυρο και στη συνέχεια βουτήξτε την μέσα στην ζάχαρη και την κανέλα. Επαναλάβετε με τις υπόλοιπες βάφλες.

Σερβίρετε τις βάφλες σας ζεστές και γαρνίρεται με βούτυρο, κρέμα σαντιγί και σιρόπι σφενδάμου … ή με toppings της επιλογής σας!

Credits & sourceHalf Baked Harvest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *