Ζεστή σοκολάτα με καβουρδισμένα αμύγδαλα

By  |  0 Comments

Μια νέα παραλλαγή ζεστής σοκολάτας που είναι πέρα από νόστιμη και μπορεί να κάνει το κρύο υποφερτό, τουλάχιστον για λίγα λεπτά.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα

2 φλιτζάνια πλήρες γάλα

2-3 υπερπλήρης κουταλιές της σούπας. το αγαπημένο σας ζεστό κακάο

1/2 κουτ. εκχύλισμα αμυγδάλου

Σαντιγί (προαιρετικά)

Τριμμένη σοκολάτα (προαιρετικό, αλλά συνιστάται!)

ΟΔΗΓΙΕΣ

Απλώστε σε ένα ταψί λαδόκολλα, προθερμάνετε το φούρνο στους 350 βαθμούς και ψήστε τα αμύγδαλα για 3-5 λεπτά, με προσοχή, ώστε να μην καούν.

Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε γάλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να σιγοβράζει. Αφαιρέστε από τη φωτιά, και ανακατέψτε μέσα τη σοκολάτα και το εκχύλισμα αμυγδάλου και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.

Σερβίρετε σε ένα ψηλό ποτήρι, γαρνίρετε με σαντιγί, καβουρδισμένα αμύγδαλα και τριμμένη σοκολάτα!

Credits & source: Lark & Linen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *