Η απόλυτη προπόνηση HIIT με σχοινάκι

By  |  0 Comments

Το σχοινάκι αποτελεί μια εύκολη επιλογή για όσες από εμάς θέλουμε να διατηρήσουμε τη φυσική μας κατάσταση και στις διακοπές. Μεταφέρεται εύκολα και μπορούμε να κάνουμε οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή, ενώ μαθαίνεται εύκολα και είναι αποτελεσματικό. Μια υψηλής έντασης διαλειμματική προπόνηση (HIIT) με το σχοινάκι  μπορεί να εκτοξεύσει το μεταβολισμό σας στα ύψη, έτσι ώστε να καίτε περισσότερες θερμίδες κατά τη διάρκεια της άσκησης αλλά και μετά από αυτή καθώς ξεκουράζεστε ή καταπιάνεστε με τις καθημερνές σας ασχολίες. Και το σημαντικό είναι πως 20 λεπτάκια αρκούν. Η ένταση της άσκησης πρέπει να διατηρείται σε υψηλά επίπεδα και συνεπώς η προπόνηση πρέπει να είναι σύντομη αλλά έντονη.

20λεπτη προπόνηση HIIT με σχοινάκι

0-1 λεπτό Πηδήξτε χαλαρά για να ζεσταθείτε.

1-2 λεπτά Ανεβάστε την ένταση και κάντε σχοινάκι όσο πιο γρήγορα μπορείτε.

2-4 λεπτά Επιστρέψτε στο ρυθμό της προθέρμανσης για να ρίξετε τους παλμούς σας.

4-5 λεπτά Ανεβάστε την ένταση και κάντε σχοινάκι όσο πιο γρήγορα μπορείτε.

5-7 λεπτά Διατηρήστε σταθερό ρυθμό, ο οποίος δεν είναι ούτε τόσο αργός όσο της προθέρμανσης ούτε και ο πιο γρήγορος δυνατός.

7-9 λεπτά Κάντε σχοινάκι όσο πιο γρήγορα μπορείτε για 2 λεπτά. Τώρα δουλεύετε την αντοχή σας και τη δυνατότητα να ανεβάζετε το ρυθμό σας.

9-11 λεπτά Επιστρέψτε στο ρυθμό της προθέρμανσης.

11-12 λεπτά Κάντε σχοινάκι στη μέγιστη δυνατή ταχύτητα.

12-14 λεπτά Κάντε σχοινάκι όσο πιο γρήγορα μπορείτε για 2 λεπτά. Σύντομα θα αρχίσετε να αισθάνεστε το κάψιμο. Συνεχίστε!

14-15 λεπτά Επιστρέψτε στο ρυθμό της προθέρμανσης.

15-17 λεπτά Διατηρήστε σταθερό ρυθμό μεταξύ του ρυθμού της προθέρμανσης και του μέγιστου.

17-18 λεπτά Το τελευταίο κομμάτι υψηλής έντασης. Ανεβάστε το ρυθμό στο μέγιστο δυνατό για 1 τελευταίο λεπτό. Μην τα παρατήσετε!

18-20 λεπτά Επιστρέψτε στο ρυθμό της προθέρμανσης ρίχνοντας σιγά σιγά το ρυθμό τελείως και ξεκουραστείτε.

Νομικός, δημοσιογράφος, yogi και αθεράπευτα ονειροπόλα. Έχει πάρει δύο πτυχία έτσι, για να κάνει το κέφι της. Μήπως να πάει και για το τρίτο; Αγαπά τη γυμναστική, τη σάλσα, τα ταξίδια, τα βιβλία και το πράσινο τσάι. Στον ελεύθερό της χρόνο διαβάζει. Όταν δεν διαβάζει, γυμνάζεται κι όταν δεν γυμνάζεται… χορεύει. Βασικά, κυρίως χορεύει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *