Λεμονάδα με τζίντζερ και μέντα

By  |  0 Comments

Σπιτική λεμονάδα με τζίντζερ και μέντα, χωρίς ζάχαρη. Ένα σούπερ δροσιστικό και υγιεινό ρόφημα!

Τα λεμόνια είναι πλούσια σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά και η οξύτητά τους προωθεί την καλή πέψη και προστατεύει το συκώτι. Επιπλέον έχουν διουρητικές ιδιότητες οι οποίες είναι αποτοξινωτικές και προωθούν την καύση του σωματικού λίπους.

Η πιπερόριζα ή τζίντζερ είναι είναι πολυετές φαρμακευτικό φυτό. Είναι ιδανική για τη μείωση φλεγμονών, τη βελτίωση της πέψης, τη μείωση της χοληστερίνης, τη γενική χαλάρωση και φυσικά την καύση του σωματικού λίπους.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

2 ολόκληρα λεμόνια, χωρίς τις φλούδες
2 ίντσες αποφλοιωμένες ρίζες τζίντζερ
1 φλιτζάνι μέντα
1 φλιτζάνι νερό
3 κουταλιές της σούπας μέλι ή σιρόπι αγαύης
Παγάκια

ΟΔΗΓΙΕΣ

Βάλτε το λεμόνι, το τζίντζερ, την μέντα, το νερό και το μέλι σε ένα μπλέντερ υψηλής ταχύτητας και χτυπήστε καλά.

Δοκιμάστε και προσθέστε περισσότερο μέλι, τζίντζερ, μέντα ή νερό αν χρειάζεται.

Σερβίρετε σε ποτήρι με πάγο.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *