Μικροπράγματα που κάνετε στο γραφείο και γίνεστε αντιπαθής

By  |  0 Comments

Μην αφήνεις την άσχημη συμπεριφορά σου να μειώσει τη δημοτικότητά σου.

Ο πραγματικός κόσμος δεν έχει καμία σχέση με αυτόν του σχολείου (για καλή μας τύχη) και το να είσαι ελκυστική, υπερβολικά έξυπνη και εξωστρεφής δεν αποτελούν απαραίτητα στοιχεία για να γίνεσαι αποδεκτή από τους γύρω σου. Μάλιστα, σε μία μελέτη του UCLA, διαπιστώθηκε ότι τα top χαρακτηριστικά για να γίνεις αρεστός είναι η ειλικρίνεια, η διαφάνεια και η ικανότητα να κατανοείς τους άλλους, σύμφωνα με ένα άρθρο του Business Insider.

Το δημοσίευμα υποστηρίζει επίσης ότι οι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν τη δημοτικότητά τους στον χώρο εργασίας, εξαλείφοντας τις κακές συνήθειες που επισκιάζουν τα θετικά τους χαρακτηριστικά. Συνέχισε, λοιπόν, να διαβάζεις για να αποφύγεις τις συμπεριφορές που σε κάνουν να φαίνεσαι αντιπαθής στους συναδέλφους σου.

Καυχιέσαι συνεχώς. Σου έχει τύχει ποτέ κάποιος συνάδελφος που επιμένει για το “πόσο οργανωμένος” είναι; Ο καθένας ξεχωρίζει για τις διαφορετικές ικανότητές του, και σίγουρα δεν χρειάζεται να υπενθυμίζεται σε όλους ποιο είναι το δικό σας ταλέντο.

Είσαι υπερβολικά σοβαρή. Ακόμα κι αν είσαι ολοκληρωτικά αφοσιωμένη σε κάτι, προσπάθησε να μην χάνεις την αίσθηση του χιούμορ σου. Κανένας δεν θέλει να κάνει παρέα με κάποιον που δεν χαμογελάει σχεδόν καθόλου.

Υπενθυμίζεις τις γνωριμίες σου. Είναι φυσιολογικό να αναφέρεις που και που τις γνωριμίες που έχεις στον χώρο, αλλά υπάρχουν φορές που δεν έχει κανένα νόημα. Άφησε τη δουλειά σου να μιλήσει από μόνη της και παράλειψε τον ποιον γνωρίζεις και ποιον όχι.

Μιλάς συνέχεια στο τηλέφωνο. Υπάρχει πάντα το κατάλληλο μέρος και η σωστή ώρα για να μιλήσεις στο κινητό σου. Αν δεν σταματάς ποτέ, γίνεσαι αγενής.

Σχολιάζεις. Δεν υπάρχει λόγος να διαδίδεις φήμες και μόλις το όνομά σου ταυτιστεί με την άσχημη συνήθεια του κουτσομπολιού, το πιθανότερο είναι ότι οι γύρω σου θα δυσκολευτούν να σε εμπιστευτούν ξανά.

Δεν είσαι ανοιχτόμυαλη. Όταν δεν είσαι ανεκτική απέναντι σε ένα πρόσωπο ή μια ιδέα, καταλήγεις να γίνεσαι απρόσιτη.

Μοιράζεσαι προσωπικές πληροφορίες από πολύ νωρίς. Έχε στο μυαλό σου ότι βρίσκεσαι σε επαγγελματικό περιβάλλον και οι συνάδελφοί σου δεν πληρώνονται για να ακούν τα προβλήματά σου. Αν, λοιπόν, είχες ένα αποτυχημένο ραντεβού το προηγούμενο βράδυ ή θέλεις να γκρινιάξεις για τον σύντροφό σου, πάρε τηλέφωνο την κολλητή σου.

Πηγή: madamefigaro.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *