Μπανανόψωμο: Εύκολο και με λίγες θερμίδες

By  |  0 Comments

Για το banana bread πιθανότατα έχετε ακούσει πολλά. Ήρθε λοιπόν η ώρα για να το φτιάξετε. Η συνταγή μας είναι εύκολη, γρήγορη και light.

Συστατικά:

  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζάνι μέλι ή σιρόπι αγαύης
  • 2 αβγά
  • 1 φλιτζάνι λιωμένες ώριμες μπανάνες (περίπου 2 μεγάλες μπανάνες)
  • 1/4 φλιτζανιού γάλα ή νερό
  • 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γλ. βανίλια σε σκόνη
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή ακόμα καλύτερα αλεύρι ολικής άλεσης)
Οδηγίες:
  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C και λαδώνετε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάτε το λάδι και το μέλι. Προσθέτετε τα αβγά και χτυπάτε καλά. Προσθέτετε τις λιωμένες μπανάνες, το γάλα, τη σόδα, τη βανίλια, το αλάτι και την κανέλα και χτυπάτε. Τέλος, ρίχνετε το αλεύρι και ανακατεύετε με μία κουτάλα.
  • Βάζετε το μείγμα στη φόρμα και πασπαλίζετε με κανέλα.
  • Ψήνετε για 55 με 60 λεπτά ή μέχρι το μαχαίρι ή οδοντογλυφίδα να βγαίνουν καθαρά από το κέντρο.
  • Αφήστε το να κρυώσει για 20 λεπτά πριν το κόψετε σε φέτες.

Μερίδες: 10

Διατροφικά στοιχεία ανά μερίδα:

  • Θερμίδες: 215
  • Λιπαρά: 8,7γρ
  • Εκ των οποίων κορεσμένα: 6,7γρ
  • Φυτικές Ίνες: 2,6γρ
  • Πρωτεΐνες: 4,3γρ
  • Νάτριο: 258mg

Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε βρώμη, καρύδια, σταφίδες, σταγόνες σοκολάτας κλπ.

Νομικός, δημοσιογράφος, yogi και αθεράπευτα ονειροπόλα. Έχει πάρει δύο πτυχία έτσι, για να κάνει το κέφι της. Μήπως να πάει και για το τρίτο; Αγαπά τη γυμναστική, τη σάλσα, τα ταξίδια, τα βιβλία και το πράσινο τσάι. Στον ελεύθερό της χρόνο διαβάζει. Όταν δεν διαβάζει, γυμνάζεται κι όταν δεν γυμνάζεται… χορεύει. Βασικά, κυρίως χορεύει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *