Οι πολύτιμες ιδιότητες του καφέ στην καθημερινή σας περιποίηση

By  |  0 Comments

Τα οφέλη του καφέ για την υγεία μας είναι γνωστά στους περισσότερους. Αξίζει όμως να προχωρήσουμε την αγάπη μας για τον καφέ ένα βήμα παραπέρα εντάσσοντάς τον στην καθημερινή μας περιποίηση και κούρα ομορφιάς.

Εξαφανίστε τους μαύρους κύκλους

Το καθημερινό άγχος και ο φόρτος εργασίας και υποχρεώσεων έχει επιπτώσεις στον ύπνο μας και φυσικά στο πρόσωπό μας. Ο καφές έρχεται να δώσει τη λύση δίνοντας ένα boost όχι μόνο στον εγκέφαλό μας, αλλά και στα μάτια μας. Κρατήστε τον καφέ που έχει μείνει στην καφετιέρα ή εσπρεσιέρα, αφήστε τον να κρυώσει και στη συνέχεια απλώστε τον κάτω από τα μάτια σας και τα βλέφαρα. Αφήστε τον να δράσει για 20 λεπτά και ξεπλύνετε με δροσερό νερό.

Μειώστε την κυτταρίτιδα

Όσο και να γυμναζόμαστε, όσο αδύνατες και να είμαστε, η κυτταρίτιδα είναι θέμα για τις περισσότερες από εμάς. Ένα scrub καφέ μπορεί να βοηθήσει στην αισθητή μείωση της κυτταρίτιδας, καθώς η απολέπιση και το μασάζ διεγείρουν την κυκλοφορία και το δέρμα δείχνει πιο λείο και σφριγηλό. Ανακατέψτε τον καφέ με λίγο ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο μέχρι να πάρει τη μορφή πάστας και όσο βρίσκεστε στο ντους κάντε μασάζ.

Ζωντανέψτε το χρώμα των μαλλιών σας

Ανακατέψτε 1 ή 2 κουταλάκια του γλυκού καφέ σε μια χούφτα κοντίσιονερ και αφήστε το στα μαλλιά σας για τουλάχιστον 5 λεπτά, για να τονίσετε το καστανό χρώμα των μαλλιών σας.

Δώστε λάμψη στην επιδερμίδα σας

Ανακατέψτε 2 κ.σ. γιαούρτι με 1 κ.σ. καφέ και απλώστε σε καθαρό δέρμα. Αφήστε για 15 λεπτά και ξεπλύνετε με δροσερό νερό. Η καφεΐνη διεγείρει την κυκλοφορία οδηγώντας σε ένα πιο λαμπερό πρόσωπο. Επίσης μπορείτε να δημιουργήσετε παγάκια καφέ για έκτακτες περιπτώσεις. Όποτε βλέπετε το δέρμα σας θαμπό, απλά πάρτε ένα παγάκι καφέ και περάστε το πάνω απαλά από το πρόσωπο και τα μάτια σας κάθε πρωί.

Νομικός, δημοσιογράφος, yogi και αθεράπευτα ονειροπόλα. Έχει πάρει δύο πτυχία έτσι, για να κάνει το κέφι της. Μήπως να πάει και για το τρίτο; Αγαπά τη γυμναστική, τη σάλσα, τα ταξίδια, τα βιβλία και το πράσινο τσάι. Στον ελεύθερό της χρόνο διαβάζει. Όταν δεν διαβάζει, γυμνάζεται κι όταν δεν γυμνάζεται… χορεύει. Βασικά, κυρίως χορεύει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *