Πέννες με κρέμα λεμονιού, μπρόκολο & ντοματίνια

By  |  0 Comments

Πάντα μια μακαρονάδα αποτελεί την ασφαλή και γρήγορη επιλογή για ένα γρήγορο αλλά και συγχρόνως πεντανόστιμο πιάτο.

Η μακαρονάδα που θα σας παρουσιάσω σήμερα συνοδεύεται από μια ελαφριά κρέμα με λεμόνι, μπρόκολο και ντοματίνια. Θα μπορούσες να την πεις και μακαρονοσαλάτα, αλλά τρώγεται ζεστή και μπορεί άνετα να αποτελέσει το μεσημεριανό σου γεύμα.

ΥΛΙΚΑ για μια μεγάλη μακαρονοσαλάτα (για 2 άτομα)

Λίγο ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο

1 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά – 3%

Το χυμό και το ξύσμα από 1 λεμόνι

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μπρόκολο (ένα μικρό ματσάκι)

500 γρ πέννες ολικής αλέσεως

Ντοματίνια κομμένα στη μέση

Τριμμένο τυρί, γραβιέρα ή παρμεζάνα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε τα μπουκετάκια από το μπρόκολο και τα ρίχνουμε σε αλατισμένο νερό που βράζει. Τα βράζουμε για 3 έως 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να κρατάνε. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά , τα στραγγίζουμε προσεκτικά και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ με κρύο νερό για να σταματήσουμε το βρασμό τους και τα κρατήσουν το ζωντανό πράσινο χρώμα τους.

Σε μια άλλη κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι ρίχνουμε  πολύ λίγο ελαιόλαδο και το σκόρδο. Τσιγαρίζουμε σε χαμηλή φωτιά για πολύ λίγο το σκόρδο και στη συνέχεια προσθέτουμε προσεκτικά  τη κρέμα γάλακτος, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε συνεχώς. Προσθέτουμε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα μας.

Στο μεταξύ βράζουμε τις πέννες σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή, τις σουρώνουμε και τις ρίχνουμε μέσα στη σάλτσα λεμονιού. Ανακατεύουμε τις πέννες το πολύ για 3 λεπτά μέχρι να απορροφήσουν τη σάλτσα.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε τις πέννες σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε το μαγειρεμένο μπρόκολο (αφού το στραγγίσουμε πρώτα), τα ντοματίνια και το τυρί (παρμεζάνα ή γραβιέρα). Ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο αλάτι, πιπέρι ή ακόμη και ξύσμα λεμονιού. Σερβίρουμε τη μακαρονάδα μας όσο είναι ακόμη ζεστή.

Για περισσότερες γλυκές και αλμυρές συνταγές μπορείτε να επισκεφτείτε το blog μου Handmade little treats

My Instagram account

My Facebook account

Είμαι η Ευγενία, το πρόσωπο και η φωνή πίσω από το blog Handmade little treats, πρόκειται για το δικό μου γλυκό και με μια μικρή δόση αλατοπίπερου κόσμο, εκεί όπου τα υλικά και οι γεύσεις μπερδεύονται φλερτάροντας με το φακό, δημιουργώντας κάθε φορά μια διαφορετική και νόστιμη ιστορία! Και όταν δεν βρίσκομαι στην κουζίνα μου θα με δείτε να φοράω τα αθλητικά μου παπούτσια και να τρέχω έξω στη φύση (κάτι που αγαπώ πολύ), να ηρεμώ σώμα και πνεύμα κάνοντας pilates και να απολαμβάνω τις βόλτες και τον καφέ μου με τους φίλους μου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *