Πώς να παραμείνετε υγιείς όταν όλοι γύρω σας αρρωσταίνουν

By  |  0 Comments

Καλώς ήρθατε στην εποχή των κρύων, της γρίπης και των μικροβίων, κατά την οποία όχι μόνο πρέπει να σύρετε το κορμί σας με το ζόρι από το κρεβάτι ενώ ακόμα έξω είναι σκοτάδι, αλλά και να επιβιώσετε σε ένα γραφείο όπου οι συνάδελφοι φτερνίζονται και βήχουν ασταμάτητα. Είναι θέμα χρόνου να κολλήσετε. Ή μήπως όχι;

Πλένετε τα χέρια σας περισσότερο

Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεφορτωθείτε τα μικρόβια, καθώς και να εμποδίσετε την μεταφορά τους σε άλλους. Το νόημα είναι να σκοτώσετε όλα τα μικρόβια πριν φτάσουν στη μύτη ή στα μάτια σας. Αν δεν μπορείτε εύκολα να σηκωθείτε από το γραφείο για να πλύνετε τα χέρια σας, χρησιμοποιήστε κάποιο αντιμικροβιακό τζελ που δεν χρειάζεται νερό.

Αποφεύγετε να ακουμπάτε το πρόσωπό σας

Κυρίως τα μάτια και τη μύτη σας, καθώς αποτελούν την πιο εύκολη και κατάλληλη είσοδο των μικροβίων στον οργανισμό σας. Για αυτό πλύντε τα χέρια σας και αντισταθείτε στον πειρασμό να ξύσετε τη μύτη σας ή να τρίψετε τα μάτια σας.

Καθαρίστε τον χώρο εργασίας σας

Αυτό θα μειώσει τις πιθανότητες να εκτεθείτε στα μικρόβια. Μπορείτε να χρησιμοποιήστε ένα υγρό αντιβακτηριδιακό μαντηλάκι για να καθαρίσετε το γραφείο σας δύο φορές την ημέρα.

Κοιμηθείτε

Το υγιές ανοσοποιητικό σύστημα βοηθάει το σώμα στη μάχη κατά των μικροβίων και για υγιές ανοσοποιητικό είναι απαραίτητες οι 7 με 8 ώρες ύπνου το βράδυ. Ο ύπνος λοιπόν δεν σας βοηθάει μόνο να αδυνατίσετε και δείχνετε λαμπερές και νεότερες, αλλά και να είστε υγιείς.

Υιοθετήστε υγιεινές συνήθειες

Η υγιεινή διατροφή και η τακτική γυμναστική έχουν θετικό αντίκτυπο στο ανοσοποιητικό σας και σας ενδυναμώνουν ενάντια στα μικρόβια που καραδοκούν. Οπότε, όταν όλοι γύρω σας αρρωσταίνουν, αυτό είναι ένα σημάδι να συνεχίστε με ακόμα μεγαλύτερο πάθος το πρόγραμμα γυμναστικής σας (ναι, ακόμα και όταν κάνει κρύο). Μην το παρακάνετε όμως. Αν κουράσετε τον οργανισμό σας, θα έχετε το αντίθετο αποτέλεσμα και το ανοσοποιητικό σας θα πέσει.

Εμβολιαστείτε

Βέβαια αυτό μπορεί να βοηθήσει μόνο ενάντια στη γρίπη, αλλά δεν είναι και λίγο.

Νομικός, δημοσιογράφος, yogi και αθεράπευτα ονειροπόλα. Έχει πάρει δύο πτυχία έτσι, για να κάνει το κέφι της. Μήπως να πάει και για το τρίτο; Αγαπά τη γυμναστική, τη σάλσα, τα ταξίδια, τα βιβλία και το πράσινο τσάι. Στον ελεύθερό της χρόνο διαβάζει. Όταν δεν διαβάζει, γυμνάζεται κι όταν δεν γυμνάζεται… χορεύει. Βασικά, κυρίως χορεύει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *