Συμβουλές για να διαχειρίζεστε σωστά τα χρήματά σας

By  |  0 Comments

Θέλεις να περνάς την καθημερινότητά σου έχοντας εξασφαλίσει ένα σχετικά ασφαλές οικονομικό περιβάλλον που δεν θα σε κάνει να αγχώνεσαι συνεχώς, ωστόσο, ο τρόπος διαχείρισης των χρημάτων σου μάλλον δεν είναι και ο πιο σωστός, μιας και κάθε μήνα καταλήγεις να βγαίνεις εκτός προϋπολογισμού;

Μάθε τώρα πώς θα καταφέρεις να διαχειρίζεσαι σωστότερα το μισθό σου, ακολουθώντας τις συμβουλές όλων όσων τα έχουν πετύχει τέλεια στον τομέα αυτό. Τι τακτικές ακολουθούν και τα έβγαλαν πέρα με κάθε επιτυχία; Ιδού τα «χρυσά» tips τους.

Θέσε σωστές προτεραιότητες

Μην παρασύρεσαι κάθε φορά από τις επιθυμίες σου και φρόντισε ο μισθός σου να καταλήγει εκεί που πρέπει. Το μισό του μισθού σου θα πρέπει να είναι προορισμένο για τις απαραίτητες ανάγκες σου, το 20% στις αρχικές σου προτεραιότητες και το υπόλοιπο 30% στην προσωπική σου διασκέδαση/ικανοποίηση. Μπορεί οι καιροί να είναι δύσκολοι, όμως αν δεν καταφέρεις να διατηρήσεις αυτή την ισορροπία, πολύ σύντομα θα αντιμετωπίσεις πρόβλημα.

Κράτησε σημειώσεις

Ένας έξυπνος τρόπος -αλλά και απαραίτητος- για να καταφέρεις να έχεις μία σωστή και πλήρη εικόνα των μηνιαίων εσόδων και εξόδων σου, έτσι ώστε να μπορέσεις να θέσεις στη συνέχεια αντίστοιχες προτεραιότητες, είναι το να κρατάς σημειώσεις. Έχε μαζί σου πάντοτε το σημειωματάριό σου ή κατέβασε ένα αντίστοιχο app στο κινητό σου για μεγαλύτερη ευκολία!

Δώσε προσοχή στις αγορές με κάρτα

Μπορεί, όταν τα χρήματα στο πορτοφόλι σου μειώνονται απειλητικά, να αγχώνεσαι και να θέτεις προτεραιότητες όμως σίγουρα αυτό είναι πιο δύσκολο να συμβεί με την κάρτα σου. Αν συνηθίζεις να κάνεις τις αγορές σου με αυτήν, είναι πιθανότερο να μην έχεις καθαρή εικόνα των εξόδων σου και να το παρακάνεις. Φρόντισε λοιπόν να είσαι ιδιαίτερα προσεκτική με αυτές τις αγορές.

Μην παρασύρεσαι στις εξόδους/ αγορές σου

Πόσες είναι οι φορές που επισκέφθηκες το super market για τα απαραίτητα και κατέληξες να ξοδέψεις πολλά περισσότερα από τα υπολογισμένα σου χρήματα ή πόσες ακόμα έκανες τη βόλτα σου και βγήκες εκτός budget; Φρόντισε να γίνεις πιο εγκρατής τύπος και να παραμένεις έστω τις περισσότερες φορές εντός στόχων, αν θέλεις να μην μείνεις άφραγκη πριν το τέλος του μήνα.

Κράτησε το σπίτι σου σε οργάνωση

Όσο κι αν σου φαίνεται παράξενο, αυτή η παράμετρος είναι πολύ σημαντική. Ο λόγος; Όταν έχεις το σπίτι σου οργανωμένο είναι ευκολότερο να γνωρίζεις τις ανάγκες σου και να μην κατατρέχεις σε ανούσιες αγορές που ποτέ δεν θα σου φανούν χρήσιμες.

ΠΗΓΗ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *