Τούρτα cheesecake!

By  |  0 Comments

Σήμερα φτιάχνουμε μια πολύ δροσιστική τούρτα cheesecake από τον Δημήτρη Νάκο, Executive Pastry Chef.

Υλικά (12-15 Μερίδες)

150gr Άχνη Ζάχαρη

1 Αβγό Μεγάλο

900gr Κρέμα Γάλακτος

3 Φύλλα Ζελατίνες Μεγάλα (15gr)

200gr Τυρί Κρέμα

50gr Γιαούρτι

120gr Μπισκότα Digestive ή Πτι Μπερ

20gr Βούτυρο

Βύσσινα για το γαρνίρισμα, (περίπου 100gr)

Εκτέλεση

Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε μαζί με το μπισκότο καλά και στρώνουμε βάση σε μία φόρμα.

Μαλακώνουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό.

Ανακατεύουμε στο μίξερ με σύρμα σε μεσαία ταχύτητα το τυρί, το γιαούρτι και την άχνη μέχρι να ανακατευτούν καλά.

Προσθέτουμε στο μίξερ το αβγό και την μισή κρέμα γάλακτος.

Ζεσταίνουμε καλά την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και ρίχνουμε μέσα τις μαλακωμένες ζελατίνες.

Μόλις λιώσουν τα προσθέτουμε στο μίξερ και ανακατεύουμε απαλά.

Ομογενοποιούμε και σερβίρουμε στην φόρμα.

Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει

Μόλις παγώσει καλά βάζουμε πάνω του βύσσινα.

Δημήτρης Νάκος

Executive Pastry Chef 

dimnacos@gmail.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *