Υγιεινά pancakes με μόνο 3 συστατικά

By  |  0 Comments

Το τέλειο υγιεινό πρωινό γεύμα για να ξεκινήσετε σωστά τη μέρα σας… πεντανόστιμα pancakes με μόνο 3 συστατικά και υγιεινά toppings!

Επιπλέον, είναι χωρίς γλουτένη και γεμάτα πρωτεΐνες.

 

Συνταγή για pancakes με 3 συστατικά, σιπόπι σφενδάμου και αμύγδαλα.

Σερβίρει: 2 άτομα

Προετοιμασία: 5 λεπτά | Μαγείρεμα: 10 λεπτά

Συστατικά
1 ώριμη μπανάνα, λιωμένη καλά, χωρίς σβώλους
2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

Topping

1 κουταλιά της σούπας αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
2 κουταλάκια του γλυκού σιρόπι σφενδάμου
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι

Εκτέλεση

  1. Προσθέστε την μπανάνα, τα αυγά και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μικρό μπολ και χτυπήστε μαζί μέχρι να συνδυαστούν καλά. Αφήστε την ζύμη κατά μέρος για 5 λεπτά.
  2. Βάλτε ένα μικρό αντικολιτικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε τα αμύγδαλα και ψήστε τα για λίγα λεπτά. Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι και ανακατέψτε με τα αμύγδαλα ώστε να επικαλυφθούν με το σιρόπι. Αφαιρέστε από την φωτιά και καθαρίστε το τηγάνι.
  3. Αφού καθαρίσετε το τηγάνι τοποθετήστε το σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε 2 κουταλιές της ζύμης στο τηγάνι, μαγειρέψτε για 2 λεπτά από τη μία πλευρά, μέχρι να εμφανιστούν μικρές φυσαλίδες στην κορυφή, γυρίστε και μαγειρέψτε για 2 λεπτά από την άλλη πλευρά. Επαναλάβετε μέχρι να χρησιμοποιηθεί ολόκληρο το μείγμα της ζύμης.
  4. Σερβίρετε και γαρνίρετε με γιαούρτι, αμύγδαλα, σιρόπι σφενδάμου και κανέλα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *