Ψωμί με καρύδα και βατόμουρα

By  |  0 Comments

Για το banana bread πιθανότατα έχετε ακούσει πολλά… Αυτό το ψωμί με καρύδα και βατόμουρα είναι σαν μπανανόψωμο αλλά καλύτερo!

Είναι τέλεια επιλογή για ένα υγιεινό πρωινό ή σνακ! Δεν περιέχει γλουτένη και γαλακτοκομικά. Επιπλέον έχει μηλόξυδο για να σας βοηθήσει να αλκαλοποιήσετε το σώμα σας.

Υλικά

2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι αμυγδάλου
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι από φαγόπυρο
1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους chia
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
4 αυγά ελεύθερης βοσκής, χτυπημένα με το πιρούνι
1/4 φλιτζάνι λάδι καρύδας
1/4 φλιτζάνι σιρόπι βύνης ρυζιού
1 κουταλιά μηλόξυδο
1 φλιτζάνι βατόμουρα
1/4 φλιτζάνι νιφάδες καρύδας

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάστε τα αλεύρια, τους σπόρους chia, την κανέλα, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι .
  3. Προσθέστε το εκχύλισμα εκχύλισμα βανίλιας, τα αυγά, το λάδι, το σιρόπι βύνης ρυζιού, το μηλόξυδο και ανακατέψτε καλά.
  4. Προσθέστε προσεκτικά τα μούρα και την καρύδα. Αν το μείγμα είναι πολύ παχύ, προσθέστε 1/2 φλιτζάνι νερό και ανακατέψτε καλά. Αφήστε το να κάτσει  για 15 λεπτά.
  5. Αλείψτε μία μακρόστενη φόρμα για κέικ με λίγο βούτυρο και ρίξτε μέσα το μείγμα.
  6. Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά.

Διαβάστε ακόμα στο Oolala:

Τραγανά μπισκότα χωρίς βούτυρο

Ένα τέλειο καλοκαιρινό πιάτο

Σπιτικό frozen yogurt φράουλα: εύκολο και light

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *