5 αποτελεσματικοί τρόποι για να είστε συγκεντρωμένοι στην δουλειά

By  |  0 Comments

Οι δυνατοί θόρυβοι, τα social media, η ζέστη είναι μερικά από τα πολλά πράγματα που μπορούν να σας αποσπάσουν την προσοχή κατά την διάρκεια της εργασίας σας.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε πέντε αποτελεσματικούς τρόπους που θα σας βοηθήσουν να μείνετε συγκεντρωμένοι στη δουλειά σας.

1. Καταναλώστε τροφές  που απελευθερώνουν αργά και σταθερά γλυκόζη.

Μετά την κατανάλωση τροφής, το φαγητό διασπάται σε γλυκόζη, η οποία κρατά το μυαλό μας ξύπνιο και σε εγρήγορση. Τέτοιες τροφές είναι τα μη-αμυλούχα λαχανικά (σπανάκι, λάχανο, ντομάτα, αγγούρι), τα φρέσκα φρούτα, οι γλυκοπατάτες, οι ξηροί καρποί, η βρώμη και το κινόα.

2. Κάντε σύντομα διαλείμματα.

Προσπαθήστε να κάνετε σύντομα διαλείμματα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, είτε πρόκειται να περπατήσετε μέχρι τον ψύκτη, να συνομιλήσετε με έναν συνάδελφο ή να ελέγξτε το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.

3. Ακούστε την αγαπημένη σας μουσική.

Η μουσική βοηθάει να συγκεντρωθείτε ή σας αποσπάει την προσοχή; Βοηθάει… αλλά μόνο αν είναι η μουσική που σας αρέσει. Μία έρευνα του Μουσικού Ινστιτούτου Έρευνας του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας στο Greensboro έδειξε ότι οι συμμετέχοντες που άκουγαν την αγαπημένη τους μουσική είχαν βελτίωση της συγκέντρωσης τους ενώ οι συμμετέχοντες που άκουγαν μουσική που δεν τους άρεσε δεν είχαν καμία βελτίωση.

4. Διαλογιστείτε τακτικά.

Βάζοντας τον διαλογισμό στη ζωή μας ανακουφιζόμαστε από το στρες και αποκτάμε καλύτερη συγκέντρωση… Λίγα λεπτά την ημέρα μπορούν να αλλάξουν τη ζωή σας!

5. Καθαρίστε και τακτοποιήστε το γραφείο σας.

Το τακτοποιημένο περιβάλλον σας βοηθά να μένετε συγκεντρωμένοι… Απαλλαγείτε από αντικείμενα που δεν χρειάζεστε, αποθηκεύστε τα πράγματα που δεν χρησιμοποιείτε συχνά και τοποθετήστε όλα όσα χρειάζεστε σε ελάχιστη απόσταση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *