6 αιθέρια έλαια που θα σας βοηθήσουν να συγκεντρωθείτε και να χαλαρώσετε

By  |  0 Comments

Πιθανότατα έχετε ακούσει ότι μερικές σταγόνες αιθέριου ελαίου λεβάντας στη μαξιλαροθήκη σας τη νύχτα θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε γρηγορότερα… Εκτός όμως από τις χαλαρωτικές και ηρεμιστικές τους ιδιότητες, ορισμένα αιθέρια έλαια μπορούν επίσης να διεγείρουν τον εγκέφαλο σχεδόν αμέσως, με αποτέλεσμα την καλύτερη συγκέντρωση και μερικές φορές και μια μικρή ώθηση στη διάθεση.

Το κάθε αιθέριο έλαιο, περιέχει τα ενεργά συστατικά του αντίστοιχου φυτού, σε πολύ υψηλές συγκεντρώσεις. Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει να χρησιμοποιούνται με πολύ μεγάλη προσοχή και να αραιώνονται σε λάδι ή νερό, πριν από τη χρήση.

ΓΙΑΣΕΜΙ

Τονωτικό του νευρικού συστήματος και ιδανικό σε προβλήματα από ψυχοσωματικά αίτια, αντικαταθλιπτικό και αφροδισιακό, χαρίζει αυτοπεποίθηση, αισιοδοξία και ευφορία.

ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟ

Έχει τονωτικές ιδιότητες, ανακουφίζει από πονοκεφάλους, χαλαρώνει και έχει θετικές επιδράσεις σε νευρολογικά προβλήματα. Διώχνει φόβο και ανησυχία. Κάνει πολύ καλό στο νευρικό σύστημα σε κατάθλιψη, αϋπνία, στρες, βοηθάει στην καλή κυκλοφορία του αίματος.

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Αναζωογονεί, τονώνει και καθαρίζει το μυαλό, προσφέρει ενέργεια και πνευματική διαύγεια, είναι αντικαταθλιπτικό.

ΛΕΒΑΝΤΑ

Δρα εξισορροπητικά, ηρεμιστικά και χαλαρωτικά τόσο στο σώμα όσο και στο μυαλό αλλά επίσης ενθαρρυντικά και διεγερτικά στη ψυχή και το νευρικό σύστημα. Βοηθά πολύ και σε περιπτώσεις πονοκεφάλου και ημικρανίας.

ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ

Καθαρίζει το μυαλό, βοηθάει στη συγκέντρωση και τη μνήμη, καταπραΰνει τις ημικρανίες και βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος.

ΣΑΝΔΑΛΟΞΥΛΟ

Είναι αντικαταθλιπτικό. Ξεκουράζει και τονώνει το μυαλό, βοηθάει τη σκέψη και το διαλογισμό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *