Cheesecake λεμόνι: Ελαφρύ και με λίγες θερμίδες

By  |  0 Comments

Το cheesecake είναι για πολλές από εμάς ο πειρασμός που θα μας δελεάσει και θα χαλάσει τη δίαιτα. Ή μήπως όχι; Ήρθε η ώρα να συνδυάσουμε το αγαπημένο μας γλυκό με το δροσερό λεμόνι σε ένα καινούριο συνδυασμό που θα μας συναρπάσει χωρίς τύψεις, καθώς έχει λίγες θερμίδες και είναι χαμηλό σε υδατάνθρακες. Α! Και είναι και πανεύκολο!

Για τη βάση:

1 μεγάλο αβγό

1½ φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου (το βρίσκετε εύκολα στα βιολογικά προϊόντα) ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/2 κ.σ. κανέλα

1/3 φλιτζάνι στέβια

1/4 φλιτζάνι λάδι καρύδας ή ελαιόλαδο

1/4 κ.γλ. αλάτι

1/2 κ.σ. μπέικιν πάουντερ

Βάλτε τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε. Προσθέστε περισσότερο λάδι αν η ζύμη σας φαίνετε πολύ στεγνή. Στρώστε ομοιόμορφα σε ένα ταψί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά. Όσο ψήνεται η βάση, ετοιμάζετε την κρέμα.

Για την κρέμα:

3 συσκευασίες philadelphia light

2 μεγάλα αυγά

1 φλιτζάνι στέβια

1 κ.σ. σκόνη βανίλια

1 φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού

Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατέψτε. Βγάλτε τη βάση από το φούρνο και προσθέστε ομοιόμορφα την κρέμα από πάνω. Ψήστε στους 180°C για 45-50 λεπτά. Θα δείτε τις άκρες να καφετίζουν ελαφρώς. Αφήστε το να κρυώσει και βάλτε το στο ψυγείο για 2 ώρες μέχρι να σφίξει.

Μερίδες: 24 (σε μεγάλο ταψί)

Ανά μερίδα (με λάδι καρύδας και αλεύρι αμυγδάλου):

Θερμίδες: 165

Υδατάνθρακες: 5γρ

Φυτικές ίνες: 3γρ

Σάκχαρα: 2γρ

Πρωτεΐνες: 8γρ

Credits & Source: Simply Taralynn

Νομικός, δημοσιογράφος, yogi και αθεράπευτα ονειροπόλα. Έχει πάρει δύο πτυχία έτσι, για να κάνει το κέφι της. Μήπως να πάει και για το τρίτο; Αγαπά τη γυμναστική, τη σάλσα, τα ταξίδια, τα βιβλία και το πράσινο τσάι. Στον ελεύθερό της χρόνο διαβάζει. Όταν δεν διαβάζει, γυμνάζεται κι όταν δεν γυμνάζεται… χορεύει. Βασικά, κυρίως χορεύει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *