Menu & Search
Βιετναμέζικα ρολά με γαρίδες και σάλτσα-ντιπ sriracha

Βιετναμέζικα ρολά με γαρίδες και σάλτσα-ντιπ sriracha

Τα λαχανικά είναι απαραίτητα σε μια υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή αφού παρέχουν στα κύτταρά μας βιταμίνες, μέταλλα, ίνες, αιθέρια έλαια και φυτοθρεπτικά συστατικά. Ο καλύτερος τρόπος για να καταναλώσουμε λαχανικά είναι σε ωμή μορφή επειδή έτσι κρατάνε την υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, βιταμίνες C & E, φυλλικό οξύ, λυκοπένιο, α-καροτένιο και β-καροτενιο.

Αυτά τα Βιετναμέζικα ρολά με γαρίδες και ντιπ σάλτσας sriracha (σριράτσα) είναι μια καλή πηγή διαιτητικών ινών και έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και θερμίδες, κάνοντάς τα το ιδανικό γεύμα για δίαιτα. Επιπλέον, θα σας βοηθήσουν να νιώθετε χορτάτοι για περισσότερο. Η σάλτσα σριράτσα είναι πολύ καυτερή, φτιάχνεται από ταϊλανδέζικες κόκκινες πιπεριές τσίλι και είναι τέλεια για ντιπ.

Photo: Spotebi

Χρόνος προετοιμασίας: 15′ | Χρόνος μαγειρέματος: 3′ | Άτομα: 2

Υλικά

Εννιά μεσαίες γαρίδες

18 μικρά φύλλα ρυζιού

1 κούπα φρέσκο σπανάκι

1 μικρό καρότο

1 μικρό αγγούρι

1/2 κόκκινη πιπεριά

1/2 πράσινη πιπεριά

Σάλτσα σριράτσα

Εκτέλεση

Βάλτε τις γαρίδες να βράζουν σε αλατισμένο νερό για 2-3 λεπτά. Στραγγίστε και ξεπλύνετε κάτω από τη βρύση για ένα λεπτό, έπειτα ξεφλουδίστε τις γαρίδες, αφαιρέστε το εντεράκι τους και κόψτε τες στη μέση. Κόψτε τα καρότα, τα αγγούρια και τις πιπεριές σε μικρά ματσάκια και πλύνετε πολύ καλά το σπανάκι.

Γεμίστε ένα ρηχό μπολ με ζεστό νερό και βυθίστε ένα φύλλο ρυζιού μέχρι να γίνει εύπλαστο. Aπλώστε το φύλλο ρυζιού σε μια μεγάλη πλάκα κοπής και βάλτε μέσα 4-5 φύλλα σπανάκι, λίγα ματσάκια καρότο, αγγούρι, πιπεριές και στο κέντρο βάλτε μισή γαρίδα. Τυλίγετε τα φύλλο όπως τους ντολμάδες -εναλλακτικά αφήνετε την μία άκρη ανοιχτή για να φαίνεται η γέμιση. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα ρυζιού. Σερβίρετε με ντιπ σάλτσας σριράτσα.

Credits & source: Spotebi

0 Comments