Fitness | Το “WORK IT OUT” σου δίνει την ευκαιρία να γυμναστείς αποτελεσματικά από την άνεση του σπιτιού σου!
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ
Menu & Search
ADHO MUKHA SVANASANA: Η ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ YOGA

ADHO MUKHA SVANASANA: Η ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ YOGA

Oolala Newsletter

SIGN UP FOR OUR NEWSLETTER AND STAY UP-TO-DATE ON OUR LATEST WELLNESS LIFESTYLE NEWS!

ΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΣΚΥΛΟΥ ΓΙΑ ΠΙΟ ΚΑΘΑΡΗ ΕΠΙΔΕΡΜΙΔΑ ΚΑΙ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟ ΤΡΕΞΙΜΟ; ΚΙ ΟΜΩΣ!


Η στάση του Κάτω Σκύλου αποτελεί μία από τις βασικές στάσεις της yoga. Πολλά μαθήματα ξεκινούν με αυτή τη στάση και καταλήγουν πάλι σε αυτή, αλλά η στάση του Κάτω Σκύλου είναι κάτι παραπάνω από απλή προθέρμανση ή αποθεραπεία. Είναι μια στάση αρκετά δύσκολη που απαιτεί τόσο προσπάθεια για την τελειοποίησή της όσο και δύναμη. Ενεργοποιεί όλο το σώμα και για αυτό μπορείτε να αισθανθείτε την επίδρασή της από την κορυφή μέχρι τα νύχια. Δείτε παρακάτω ποια είναι τα πλεονεκτήματα της.

Βελτιώνει τη στάση του σώματος

Αποτελεί το αντίδοτο για όλη εκείνη την ώρα που περνάμε καθισμένοι σε μια άβολη καρέκλα μπροστά στον υπολογιστή. Βοηθάει στο άνοιγμα του θώρακα και των ώμων που συχνά μένουν καμπουριασμένοι μετά από την πολύωρη δουλειά γραφείου. Εξασκηθείτε και σύντομα θα ανακουφιστείτε από πιθανό πόνο στον αυχένα και την πλάτη που προκαλείται από την κακή στάση του σώματος και σύντομα θα δείτε τον εαυτό σας να κάθεται στην καρέκλα στητά και με την πλάτη ίσια.

Χτίζει δυνατά κόκαλα

Είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να ενδυναμώσετε το πάνω μέρος του κορμού σας και να αυξήσετε την οστική πυκνότητα. Αυτή η ενδυνάμωση δεν είναι σημαντική μόνο για να δείχνετε τα γυμνασμένα σας μπράτσα το καλοκαίρι αλλά κυρίως για να αποφύγετε ή έστω να καταφέρετε να ελέγξετε την οστεοπόρωση.

Έχει διπλό όφελος

Αυξάνει την ευλυγισία σας αλλά ταυτόχρονα ενδυναμώνει το σώμα σας. Με ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Αυτή η διπλή δράση σας χαρίζει απίστευτη ισορροπία σώματος και πνεύματος. Παράλληλα επικεντρώνεται τόσο στο πάνω όσο και στο κάτω μέρος του σώματος, έτσι ώστε θα την αισθάνεστε στο χέρια, στους ώμους, στην πλάτη, στους μηρούς, στις γάμπες, αλλά και μέχρι στις πατούσες σας.

Σας χαρίζει γρήγορα πόδια

Η στάση του Κάτω Σκύλου δεν αποτελεί μόνο μια τέλεια διάταση για το πίσω μέρος των ποδιών, αλλά ενδυναμώνει και ορισμένους μικρούς μυς στα πόδια σας, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τη σταθερότητά σας. Για να μπορείτε να προστατεύσετε τον εαυτό σας από τραυματισμούς όταν τρέχετε ή περπατάτε, χρειάζεστε πόδια σταθερά, που να αντιδρούν γρήγορα και να μεταφέρουν αποτελεσματικά το βάρος σας. Αν συγκεντρωθείτε στα πόδια και στους αστραγάλους σας στον «κάτω σκύλο» μπορείτε να το καταφέρετε. Για μεγαλύτερη διάταση, λυγίστε το γόνατο του ενός ποδιού σηκώνοντας τη φτέρνα σας από το έδαφος ενώ κρατάτε το άλλο με το όλο το πέλμα στο έδαφος.

Σας προσφέρει λάμψη

Η ροή του αίματος προς το πρόσωπο και τον εγκέφαλός σας σε συνδυασμό με την αυτοσυγκέντρωση σας κατά τη διάρκεια της πρακτικής σας, σας χαρίζει νεανική λάμψη και μια πιο γαλήνια έκφραση. Οπότε αφήστε για λίγο το μακιγιάζ στην άκρη και εξασκηθείτε στην στάση του Κάτω Σκύλου κάθε πρωί για καθαρή και λαμπερή επιδερμίδα.

Δραστηριοποιεί τη ροή του αίματος

Όλες οι στάσεις στις οποίες η καρδιά είναι πιο ψηλά από το κεφάλι ενεργοποιούν τη ροή του αίματος έτσι ώστε να «ξυπνήσουν» αλλά και να χαλαρώσουν το σώμα. Αυτή η στάση επίσης μπορεί να σας βοηθήσει τις μέρες που αισθάνεστε φουσκωμένες και πρησμένες.

Featured Image: Juliette Leufke/Unsplash

0 Comments