Menu & Search
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΗ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΖΕΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΟ ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΗ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΖΕΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Υπάρχει τίποτα πιο ιδανικό από ένα ζεστό ρόφημα τις κρύες ημέρες του χειμώνα;


ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΠΙΟ ΙΔΑΝΙΚΟ ΑΠΟ ΕΝΑ ΖΕΣΤΟ ΡΟΦΗΜΑ ΤΙΣ ΚΡΥΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ;

Αυτή η υγιεινή και λαχταριστή ζεστή σοκολάτα με όλες τις απαραίτητες γαρνιτούρες είναι ότι πρέπει για ένα χουχουλιάρικο απόγευμα!

Υλικά

2 φλιτζάνια γάλα αμυγδάλου
1-2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
1 κουταλιά της σούπας σκόνη Μάκα
1 ραβδί κανέλας
1/2 φλιτζάνι aquafaba
1/2 κρέμα ταρτάρ
1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
4 κουταλάκια του γλυκού σιρόπι βύνης ρυζιού

Εκτέλεση

Για τη ζεστή σοκολάτα:

Τοποθετήστε μία μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάλτε μέσα το γάλα αμυγδάλου, το κακάο, την σκόνη Μάκα και 2 κουταλάκια του γλυκού σιρόπι βύνης ρυζιού.

Για τη κρέμα:

Ενώ η ζεστή σοκολάτα σιγοβράζει, προσθέστε το aquafaba σε ένα μπολ και χτυπήστε για τουλάχιστον 5-6 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε αργά ενώ χτυπάτε τη κρέμα ταρτάρ, το εκχύλισμα βανίλιας και 2 κουταλάκια σιρόπι βύνης ρυζιού. Συνεχίστε να χτυπάτε για άλλα πέντε λεπτά.

Σερβίρετε σε ποτήρι την ζεστή σοκολάτα και γαρνίρετε με την κρέμα. Πασπαλίστε με κομμάτια σοκολάτα και κακάο.

Featured Image: Instagram/@bos.kitchen

0 Comments