Το τέλειο υγιεινό πρωινό γεύμα για να ξεκινήσετε σωστά τη μέρα σας… πεντανόστιμα pancakes με μόνο 3 συστατικά και υγιεινά toppings!
Επιπλέον, είναι χωρίς γλουτένη και γεμάτα πρωτεΐνες.
Συνταγή για pancakes με 3 συστατικά, σιπόπι σφενδάμου και αμύγδαλα.
Σερβίρει: 2 άτομα
Προετοιμασία: 5 λεπτά | Μαγείρεμα: 10 λεπτά
Συστατικά
1 ώριμη μπανάνα, λιωμένη καλά, χωρίς σβώλους
2 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Topping
1 κουταλιά της σούπας αμύγδαλα, ψιλοκομμένα
2 κουταλάκια του γλυκού σιρόπι σφενδάμου
½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
Εκτέλεση
- Προσθέστε την μπανάνα, τα αυγά και το μπέικιν πάουντερ σε ένα μικρό μπολ και χτυπήστε μαζί μέχρι να συνδυαστούν καλά. Αφήστε την ζύμη κατά μέρος για 5 λεπτά.
- Βάλτε ένα μικρό αντικολιτικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε τα αμύγδαλα και ψήστε τα για λίγα λεπτά. Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού σιρόπι και ανακατέψτε με τα αμύγδαλα ώστε να επικαλυφθούν με το σιρόπι. Αφαιρέστε από την φωτιά και καθαρίστε το τηγάνι.
- Αφού καθαρίσετε το τηγάνι τοποθετήστε το σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε 2 κουταλιές της ζύμης στο τηγάνι, μαγειρέψτε για 2 λεπτά από τη μία πλευρά, μέχρι να εμφανιστούν μικρές φυσαλίδες στην κορυφή, γυρίστε και μαγειρέψτε για 2 λεπτά από την άλλη πλευρά. Επαναλάβετε μέχρι να χρησιμοποιηθεί ολόκληρο το μείγμα της ζύμης.
- Σερβίρετε και γαρνίρετε με γιαούρτι, αμύγδαλα, σιρόπι σφενδάμου και κανέλα.
0 Comments