Menu & Search
Χειμωνιάτικη σαλάτα με εσπεριδοειδή

Χειμωνιάτικη σαλάτα με εσπεριδοειδή

Γκουρμέ χειμωνιάτικη και εύκολη σαλάτα με εσπεριδοειδή!

Συστατικά 
Στήθος κοτόπουλου χωρίς πέτσα
1 πορτοκάλι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε μικρές ροδέλες
1 σαγκουίνι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε μικρές ροδέλες
1 ραπανάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες
¼ ματσάκι κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
¼ κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες μισοφέγγαρα
1 ώριμο αβοκάντο, κομμένο σε κύβους
Κάσιους ψημένα

Dressing
Χυμό από ένα γκρέιπφρουτ,
1 κουταλιά της σούπας μέλι
½  πιπεριά, habanero κομμένη χωρίς τους σπόρους
1 σκελίδα σκόρδο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι

Συνδυάστε το χυμό γκρέιπφρουτ, το μέλι και το σκόρδο στο μπλέντερ, προσθέτετε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο, συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να γίνει λείο. Προσθέστε αλάτι για τη γεύση.

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 350 βαθμούς Φαρενάιτ. Ψήστε το κοτόπουλο σε ένα ταψί με λαδόκολλα, περίπου 20-30 λεπτά. Μόλις ψηθεί, αφήστε το να κρυώσει ελαφρώς και κόψτε το σε φέτες. Σε μια πιατέλα ή σε ένα βαθύ μπολ, συνδυάστε τα πορτοκάλια και τα ραπανάκια. Τοποθετήστε τις φέτες φέτες κοτόπουλο στην κορυφή, περιχύνετε με το dressing και γαρνίρετε με τα κόκκινα κρεμμύδια, τις φέτες αβοκάντο, το κόλιανδρο και τα κάσιους.

Credits & source: The Coveteur

0 Comments