ΤΟ 5ΛΕΠΤΟ ΖΕΣΤΑΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ
Menu & Search
3 βιβλία αυτοβελτίωσης

3 βιβλία αυτοβελτίωσης

Οι μέρες περνούνε και οι διακοπές των Χριστουγέννων κοντοζυγώνουν. Τι καλύτερο, λοιπόν, από το να διαβάσεις ένα βιβλίο για να γεμίσεις δημιουργικά το χρόνο σου; Παρακάτω σου έχω τρεις προτάσεις βιβλίων αυτοβελτίωσης που, ίσως, σου δώσουν ένα ωραίο έναυσμα για περαιτέρω αναζήτηση.

 1. Μην το παίρνεις προσωπικά: Η τέχνη να ξεπερνάς ανώδυνα την απόρριψη των άλλων – Elayne Savage
  Νιώθεις συχνά πως ότι κι αν ειπωθεί αποτελεί μια απόρριψη για σένα; Πως οτιδήποτε μειονεκτικό σε μια συζήτηση μπορεί να λέγεται με αφορμή εσένα; Μήπως παίρνεις προσωπικά πράγματα τα οποία δεν αφορούν καν εσένα στην πραγματικότητα; Η ανασφάλεια και η έλλειψη σταθερής αυτοεκτίμησης μπορεί να έχει τέτοια αποτελέσματα. Το βιβλίο της Elayne Savage, λοιπόν, ίσως σε βοηθήσει να αρχίσεις να αναγνωρίζεις καταστάσεις που βιώνεις και τα συναισθήματα που σου προκαλούν και, ίσως, σε ωθήσει να διερευνήσεις το πώς να ξεπεράσεις την απόρριψη που βιώνεις.
 2. Συντροφικότητα και αυτονομία – Γιώργος Πιντέρης
  Συνδυάζεις την συντροφικότητα με την εξάρτηση; Όταν βρίσκεσαι σε μια σχέση δεν γνωρίζεις πώς να υπάρξεις διαφορετικά και ξέχωρα απ’ αυτήν, ως αυτόνομη προσωπικότητα; Χάνεται η ισορροπία και η ηρεμία στις προσωπικές σου σχέσεις; Αν ναι, τότε το βιβλίο του Γιώργου Πιντέρη αποτελεί την ιδανική επιλογή για σένα. Η αυτονομία συχνά ενισχύει την συντροφικότητα, όσο παράδοξο κι αν ακούγεται αυτό, καθώς έχουμε συνηθίσει συχνά ν’ ακούμε πως η αυτονομία καταλήγει στην μοναξιά. Η ταύτιση, εν αντιθέσει, και η συνεχόμενη αναζήτηση του «φταίχτη» της σχέσης, δεν μπορεί σίγουρα να οδηγήσει σε μια υγιή σχέση.
 3. Η απελευθέρωση από το γνωστό –  Jiddu Krishnamurti
  Σ’ αυτό το βιβλίο βρίσκουμε συγκεντρωμένα αυτά που έχει πει ο Κρισναμούρτι, σε ομιλίες του στην Ευρώπη και στην Ινδία, για τα αδιέξοδα, τις δυσκολίες του ανθρώπου και τα αιώνια προβλήματα της ζωής. Αν νιώθεις, λοιπόν, εγκλωβισμένος στην προσπάθεια να αλλάξεις και αναζητάς κάποια αυθεντία να σε σώσει και να σε βγάλει από το αδιέξοδο, τότε το βιβλίο αυτό θα σου δώσει μια πολύ ενδιαφέρουσα οπτική γύρω από αυτό που αποκαλούμε «γνωστό». Η συνήθεια, η ταύτιση και το να συμφωνεί κάτι με την οπτική μας, μπορούν να μας βυθίσουν κι άλλο στις αγκυλώσεις μας και το να απελευθερωθούμε το γνωστό, αρχίζει να μοιάζει Γολγοθάς.
  Σ’ αυτό το βιβλίο του Krishnamurti, καταρρίπτονται οι αυθεντίες, οι ερμηνευτές και η προσοχή για την αυτοβελτίωση στρέφεται στην προσωπική παρατήρηση που κάνει ο κάθε άνθρωπος στις δικές του δραστηριότητες.

Μπορεί τα παραπάνω βιβλία να έχουν εξαντληθεί από το εμπόριο. Αποτελούν, όμως, ένα εξαιρετικό κίνητρο για να βγάλεις την πρώτη σου κάρτα στην Δημοτική Βιβλιοθήκη της γειτονιάς σου, ένα δεν το έχεις ήδη κάνει. Καλή ανάγνωση και καλή διασκέδαση!

Featured Image: Florencia Viadana/Unsplash

0 Comments