Fitness | Γιατί πρέπει να βάλεις την αερόβια άσκηση στην ζωή σου
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ
Menu & Search
4 ΦΥΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ

4 ΦΥΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΕΙΣ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ

Oolala Newsletter

SIGN UP FOR OUR NEWSLETTER AND STAY UP-TO-DATE ON OUR LATEST WELLNESS LIFESTYLE NEWS!

GO GREEN


Τα φυτά εσωτερικού χώρου αποτελούν εξαιρετική επιλογή για διακόσμηση στο σπίτι και στο γραφείο. Εκτός του ότι ομορφαίνουν και χαρίζουν ζωντάνια ακόμη και στον πιο απλό χώρο, τα φυτά μας βοηθούν να αποβάλλουμε το στρες της καθημερινότητας, χαρίζοντας μας διαύγεια και ηρεμία!

etsy.com

Ένα από τα πιο δημοφιλή διακοσμητικά φυτά, η σανσιβέρια μπορεί να αναπτυχθεί εύκολα σε διάφορες ατμοσφαιρικές συνθήκες. Με καταγωγή από την Αφρική, η σανσιβέρια είναι πολυετές φυτό με ταχεία ανάπτυξη που φτάνει σε ύψος συνήθως το ένα μέτρο, με τα στενόμακρα, μυτερά φύλλα της που έχουν σαρκώδη υφή και την ιδιότητα να αποθηκεύουν νερό. Λόγω των χαρακτηριστικών φύλλων που διαθέτει, στο εξωτερικό την ονομάζουν «snake plant», ενώ στην Ελλάδα είναι γνωστή και ως «γλώσσα της πεθεράς». Nα σημειώσουμε ότι ενίοτε κάνει και μικρά λευκά λουλούδια, τα οποία ωστόσο δεν έχουν ιδιαίτερη καλλωπιστική αξία.

2. Ορχιδέα

Photo: inspiredbycharm.com

Ένα φυτό που συμβολίζει την πολυτέλεια, την ομορφιά και την ελπίδα. Η ορχιδέα είναι ένα από πιο εντυπωσιακά φυτά εσωτερικού χώρου που πολύ συχνά συναντάμε σε σπίτια, γραφεία και επαγγελματικούς χώρους. Υπάρχουν πολλά είδη και ποικιλίες ορχιδέας, το πιο διαδεδομένο είδος ορχιδέας είναι η ορχιδέα φαλαινόψις (Phalaenopsis) που ξεχωρίζει για τα εντυπωσιακά λουλούδια, σε διάφορα σχήματα και χρωματισμούς που μπορούν να διαρκέσουν από έναν ως τρεις μήνες. Αν και πολλοί θεωρούν την ορχιδέα φαλαίνοψις ένα ευαίσθητο φυτό, αυτό δεν ισχύει! Η εν λόγω ορχιδέα δείχνει μεγάλη προσαρμοστικότητα στις ελληνικές συνθήκες και αν ακολουθήσoυμε τις απαραίτητες συμβουλές για την περιποίηση της, θα χαρούμε ορχιδέες γεμάτες ζωντάνια και πλούσια ανθοφορία. Προτιμούμε φωτεινή θέση στο σπίτι για την ορχιδέα με φιλτραρισμένο φως κι όχι απευθείας έντονο φως. Ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, αποφεύγουμε την απευθείας έκθεση στον ήλιο, καθώς προκαλεί εγκαύματα στα φύλλα και ξήρανση των λουλουδιών. Επίσης, τοποθετούμε την ορχιδέα μακριά από θερμαντικά σώματα, από ψυχρά και θερμά ρεύματα, καθώς και από τζάμια. Ιδανικές θερμοκρασίες για να ευδοκιμήσει η ορχιδέα στους εσωτερικούς χώρους είναι 18-27°C.

3. Δράκαινα 

Photo: ashleyhosmer.com

Ένα φυτό που με τα λεπτά φύλλα και τον χοντρό κορμό, δίνει μία εξωτική νότα σε κάθε χώρο. Ανθεκτική σε δύσκολες συνθήκες, θα ομορφύνει κάθε δωμάτιο και θα προσθέσει θετική ενέργεια στο εσωτερικού του σπιτιού. Ιδανική για χώρους όπου δεν χρειάζεται πολύ περιποίηση. Η δράκαινα έχει καταγωγή από τα τροπικές χώρες της Αφρικής. Υπάρχουν αρκετές ποικιλίες για να επιλέξουμε, με πιο γνωστή την δράκαινα μαρτζινάτα, την δράκαινα φράγκρανς (αρωματική), ενώ ενδιαφέρουσα είναι και η ποικιλία «λέμον» με χαρακτηριστικά κιτρινοπράσινα φύλλα που χρειάζονται λίγο περισσότερο φως από τις υπόλοιπες δράκαινες.

4. Σπαθίφυλλο

Photo: houseplants.acixy.com

Ένα από τα πιο δημοφιλή φυτά εσωτερικού χώρου με εντυπωσιακά λευκά λουλούδια που δημιουργούν μια υπέροχη αντίθεση με το σκούρο πράσινο χρώμα των φύλλων του. Πέρα από την εξωτική ομορφιά του, το σπαθίφυλλο έχει την ιδιότητα να καθαρίζει τον αέρα του σπιτιού και του γραφείου μας από ατμοσφαιρικούς ρύπους και τοξικές ουσίες.

0 Comments