ΤΟ 5ΛΕΠΤΟ ΖΕΣΤΑΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ
Menu & Search
5 ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ YOGA ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ

5 ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ YOGA ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ

Μπορεί να γνωρίζεις ήδη τα οφέλη της γιόγκα για το σώμα σου...


Η γιόγκα αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο για να βελτιώσεις την ευλυγισία, την ισορροπία, την δύναμη και την αντοχή σου. Γνωρίζεις όμως τι μπορεί να προσφέρει η γιόγκα στο μυαλό και στη ψυχή σου;

  1. Ηρεμεί τον νου. Όταν ηρεμούμε το μυαλό, μειώνουμε τα εκατομμύρια των σκέψεων μέσα στο κεφάλι μας, με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε πιο ήρεμοι, συγκεντρωμένοι και παρόντες. Η γιόγκα καταπραΰνει επίσης το νευρικό σύστημα και ως εκ τούτου μειώνει το άγχος. Οι στάσεις της γιόγκα, οι ασκήσεις αναπνοής και ο διαλογισμός βοηθούν στη μείωση της πίεσης του αίματος, του καρδιακού ρυθμού και των επιπέδων κορτιζόλης (η ορμόνη του στρες) στο σώμα.
  2. Καταπολεμά τα αρνητικά συναισθήματα. Το άγχος συχνά φέρνει μαζί του αρνητικά συναισθήματα που μπορούν να οδηγήσουν ακόμη και σε κατάθλιψη. Η γιόγκα βοηθά στην απελευθέρωση και στην αύξηση της κυκλοφορίας θετικών ορμονών του εγκεφάλου όπως η ντοπαμίνη, που μας κάνει να αισθανόμαστε πιο ευτυχισμένοι και να έχουμε πιο θετική νοοτροπία και στάση ζωής.
  3. Προωθεί την παραγωγικότητα. Μια από τις πιο σημαντικές πτυχές της γιόγκα είναι η συγκέντρωση του νου κάτι το οποίο διαδραματίζει ουσιαστικό ρόλο στην ενίσχυση της παραγωγικότητάς σας. Όταν το μυαλό σου βρίσκεται σε ειρήνη, εργάζεσαι με ηρεμία, σταθερότητα και αυτοπεποίθηση. Η επίγνωση είναι το κλειδί για την επιτυχία και όταν το μυαλό σου είναι ελεύθερο από άγχος και αρνητικότητα, τείνεις να εργάζεσαι καλύτερα.
  4. Βελτιώνει τη διανοητική διαύγεια. Μελέτες δείχνουν ότι η γιόγκα βελτιώνει την νοητική διαύγεια και εστίαση. Η νοητική διαύγεια είναι το μονοπάτι που οδηγεί το μυαλό σου να υιοθετήσει την οποιαδήποτε ικανότητα και να την χρησιμοποιήσει στις απαραίτητες δραστηριότητες χωρίς να σπαταλά ενέργεια με μη παραγωγικούς τρόπους.
  5. Βοηθά να αντιμετωπίσεις τις προκλήσεις της ζωής. Κάθε μέρα φέρνει νέες προκλήσεις και μερικές φορές δυσκολευόμαστε να βρούμε μια λύση. Η γιόγκα μπορεί να σε βοηθήσει στην επίλυση προβλημάτων. Μέσα από την συγκέντρωση στο παρόν και την αυτογνωσία που καλλιεργεί η γιόγκα, ενισχύεις την ικανότητά σου να σκέφτεσαι λογικά και να παίρνεις καλύτερες αποφάσεις.

Featured Image: freepik.com

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ OOLALA:

FUNCTIONAL TRAINING: Η ΝΕΑ ΤΑΣΗ ΣΤΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ!

ΣΤΟ “WORK IT OUT” ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ ΤΡΟΠΟ ΖΩΗΣ!

4 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΧΟΙΝΑΚΙ

0 Comments