ΤΟ 5ΛΕΠΤΟ ΖΕΣΤΑΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ
Menu & Search
7 βήματα για λαμπερό δέρμα

7 βήματα για λαμπερό δέρμα

Ένα όμορφο δέρμα είναι αποτέλεσμα σωστής περιποίησης.


Το 90% των γυναικών χρησιμοποιεί στην καθημερινότητα του προϊόντα μακιγιάζ. Το μακιγιάζ υπάρχει για να αναδεικνύει την ομορφιά μας. Πρέπει όμως όλες μας να επενδύσουμε περισσότερο στην καθημερινή περιποίηση του προσώπου μας, για να έχουμε ένα καθαρό και λαμπερό δέρμα. Πάμε να δούμε 7 απλά βήματα για να το πετύχουμε αυτό; 

Δεν πρέπει να σπάμε/πειράζουμε τα σπυράκια μας. Ένα σπυράκι περιέχει σμήγμα και βακτήρια κάτω από την επιφάνεια του δέρματος, οπότε, όταν το πιέσουμε και σπάσει, μπορεί να ερεθίσει περισσότερο το δέρμα μας και να αυξήσει τον κίνδυνο μόλυνσης. 

Καθαρίζουμε το πρόσωπο μας πρωί και βράδυ. Ο καθαρισμός του προσώπου είναι κάτι που θα αναζωογονήσει την επιδερμίδα. Ειδικά τον βραδινό καθαρισμό δεν πρέπει να τον ξεχνάμε, γιατί το βράδυ τα κύτταρα του δέρματος αναπλάθονται. Επίσης αφαιρούνται τα νεκρά κύτταρα και οι ρύποι που έχουν συσσωρευτεί  κατά την διάρκεια της ημέρας.  

Δεν στερεώνουμε το πρόσωπο μας με τα χέρια μας. Τα χέρια μας είναι μεγάλη εστία μικροβίων. Καλό είναι να αποφεύγουμε να αγγίζουμε το πρόσωπό με τα χέρια μας για να μην μολύνουμε την επιδερμίδα μας. 

Σωστό ντεμακιγιάζ. Είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα στην καθημερινή μας περιποίηση. Πρέπει να κάνουμε ντεμακιγιάζ κάθε βράδυ ώστε να μένουν οι πόροι ανοιχτοί και να μπορεί να δέρμα μας να αναπνέει. 

Χρησιμοποιούμε τα σωστά καλλυντικά για την επιδερμίδα μας. Σκέψου να χρησιμοποιείς μια κρέμα η οποία έχει αρκετά πλούσια υφή ενώ το δέρμα σου είναι λιπαρό. Αμέσως θα νιώσεις το δέρμα σου να μπουκώνει και με το πέρασμα του χρόνου θα καταλάβεις πως ήταν μια κακή επιλογή. Μια επίσκεψη στον δερματολόγο θα σου λύσει όλες τις απορίες σχετικά με τα πριόνια που πρέπει να χρησιμοποιείς!

Κάνουμε απολέπιση μια φορά την εβδομάδα. Στα λίγα λεπτά που θα σου πάρει να κάνεις απολέπιση, θα καταφέρεις να απομακρύνεις ολοκληρωτικά τα νεκρά κύτταρα από την επιφάνεια του δέρματος. 

Αλλάζουμε συχνά μαξιλαροθήκη. Πρέπει να αλλάζουμε συχνά την μαξιλαροθήκη μας γιατί αν το σκεφτείς είναι αυτή που για πολλές ΄ώρες είναι σε άμεση επαφή με το δέρμα μας. Συγκεντρώνει μικρόβια και βακτήρια και μας προκαλεί λιπαρότητα. 

Featured Image: Ron Lach/Unsplash 

 

0 Comments