ΤΟ 5ΛΕΠΤΟ ΖΕΣΤΑΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ
Menu & Search
Απλά και έξυπνα κόλπα για ένα πεντακάθαρο μπάνιο

Απλά και έξυπνα κόλπα για ένα πεντακάθαρο μπάνιο

Οι υποχρεώσεις της μέρας μας απορροφούν πολύ χρόνο και ενέργεια. Η καθαριότητα του σπιτιού όμως είναι κάτι που δεν μπορείς να αποφύγεις. Συνήθως ξεκινάς να καθαρίζεις τα δωμάτια και το σαλόνι μετά πας προς την κουζίνα και τελευταίο ως συνήθως αφήνεις το μπάνιο. Το τελευταίο όμως είναι και το μέρος του σπιτιού το οποίο πρέπει να είναι πάντα καθαρό, περισσότερο για λόγους υγιεινής.

Οι κύριοι μολυσματικοί παράγοντες στο μπάνιο είναι τα βακτήρια και η μούχλα και η υγρασία είναι η πρώτη αιτία που τα προκαλεί. Έτσι, το μπάνιο πρέπει πάντα να αερίζεται καλά και να παραμένει στεγνό, να απολυμαίνεται σε βάθος τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, ενώ σε καθημερινή βάση πρέπει να εφαρμόζετε έναν ήπιο αλλά σωστό καθαρισμό.

Για τον λόγο αυτό εμείς θα σου πούμε μερικά κόλπα!

Ξεκίνα αδειάζοντας το μπάνιο από τα αντικείμενα που έχεις μέσα. Αδειάζοντας το μπάνιο στην συνέχεια θα σου είναι πιο εύκολο να το καθαρίσεις σχολαστικά, σε σχέση με το αν έπρεπε να μετακινείς τα πράγματα.

  • Μην ξεχνάς να καθαρίζεις το τηλέφωνο της ντουζιέρας. Είναι ένα μέρος όπου συγκεντρώνονται πολλά άλατα και μικρόβια και δεν του δίνουμε την απαραίτητη προσοχή που χρειάζεται.
  • Το πιγκάλ, αφού καθαρίσετε θα πρέπει να το πλύνετε με χλωρίνη και να το αφήσετε να στεγνώσει πριν το τοποθετήσετε ξανά στην βάση του. Αν το αφήσεις βρεγμένο είναι πολύ πιθανό να αναπτυχθούν βακτήρια.
  • Προμηθεύσου μαντηλάκια με χλωρίνη για την λεκάνη. Κάθε φορά που θα θέλεις να φρεσκάρεις στα γρήγορα το μπάνιο σου, τα μαντηλάκια αυτά θα σου λύσουν τα χέρια.

Featured Image: Christian Mackie on Unsplash