ΤΟ 5ΛΕΠΤΟ ΖΕΣΤΑΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ
Menu & Search
Απλοί τρόποι αυτοφροντίδας

Απλοί τρόποι αυτοφροντίδας

Άρχισε το σώμα σου να σε εγκαταλείπει; Νιώθεις να μην μπορείς να συγκεντρώσεις τη σκέψη σου σε ένα μόνο πράγμα; Ξεχνάς συνεχόμενα τα ραντεβού σου και τις δουλειές που είχες να κάνεις; Μήπως σε επισκέπτεται σιγά σιγά η υπερκόπωση;

Αν ναι, ήρθε η ώρα να δώσεις λίγη αγάπη στον εαυτό σου. Αφιέρωσε στον εαυτό σου ένα σαββατοκύριακο εστιασμένα στην αυτοφροντίδα. Κι αν δεν έχεις τόσο χρόνο, φτάνουν και μερικές ώρες αφιερωμένες μόνο σε σένα. Κάνε ένα ζεστό μπάνιο, φτιάξε το αγαπημένο σου ρόφημα ή πιες τον αγαπημένο σου καφέ παρέα με ένα πρωινό που απολαμβάνεις. Μπορείς να πας μια βόλτα στη φύση και να επανέλθεις στο κέντρο σου, να μαγειρέψεις το αγαπημένο σου φαγητό ή να φτιάξεις κάτι καινούριο για αλλαγή!

Μια ωραία ιδέα, ακόμη, θα ήταν να διαβάσεις ένα βιβλίο αυτοβελτίωσης ή ένα βιβλίο που απλά σ’ ευχαριστεί. Δοκίμασε να ζωγραφίσεις, να βάλεις μουσική και να χορέψεις ή απλά να χαλαρώσεις. Βάλε να δεις μια ταινία που θέλεις καιρό και όλο το αναβάλλεις. Κάνε λίγη yoga να ξυπνήσει το σώμα σου, ξεκίνα να κάνεις διαλογισμό να δεις πως θα νιώσει το σώμα και το μυαλό σου.

Η καθημερινότητά μας μπορεί να καταντάει πολλές φορές μια τρέλα. Ποτέ δεν είναι αργά, όμως, για να επαναφέρεις την ισορροπία στο νου και στο σώμα σου. Πάρε το χρόνο που σου αξίζει και δώσε λίγη παραπάνω φροντίδα στο «είναι» σου και όλα θα πάνε καλύτερα!

Featured Image: Alisa Anton/Unsplash

0 Comments