Ο latte μας αρέσει. Τα blueberry muffins μας τρελαίνουν. Γιατί λοιπόν να μην τα συνδυάσουμε σε μία γευστική και πολύ υγιεινή συνταγή;
Συστατικά
- 2 shots espresso
- ¼ φλιτζάνι μύρτιλλα ή φράουλες ή μούρα ή ό,τι άλλο σας αρέσει. Μύρτιλλα μπορείτε να βρείτε εύκολα κατεψυγμένα στα καταστήματα βιολογικών. Και οι φράουλες είναι πολύ καλή επιλογή!
- 1 κ.σ. νερό
- 1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη ή οποιοδήποτε άλλο τύπου γάλακτος θέλετε
Οδηγίες

Φτιάξτε τον espresso. Αν δεν έχετε μηχανή espresso, μπορείτε να φτιάξετε και γαλλικό. Αρκεί να είναι αρκετά δυνατός.

Βάλτε τα μύρτιλλα με το νερό σε μια κούπα κατάλληλη για μικροκύματα και βάλτε την στο φούρνο μικροκυμάτων για 20 με 30 δευτερόλεπτα.

Βγάλτε την από το φούρνο και ανακατέψτε έτσι ώστε να βγει όσο το δυνατόν περισσότερος χυμός από τα μύρτιλλα. Στη συνέχεια αφαιρέστε τα ολόκληρα μύρτιλλα.

Προσθέστε τον καφέ στο χυμό.

Ζεστάνετε το γάλα και προσθέστε το στο μείγμα. Αν έχετε μηχάνημα για αφρόγαλα, ακόμα καλύτερα. Ανακατέψτε. Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε stevia ή μαύρη ζάχαρη ή ό,τι άλλο θέλετε. Είστε ελεύθερες να πειραματιστείτε.
Αν προτιμάτε τον καφέ σας κρύο, μην ζεστάνετε το γάλα και απλά προσθέστε στο ρόφημά σας παγάκια.

Έτοιμο! Απολαύστε το!
0 Comments