ΤΟ 5ΛΕΠΤΟ ΖΕΣΤΑΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ
Menu & Search
Boho, με την πρώτη… αλλά και τη δεύτερη ματιά!

Boho, με την πρώτη… αλλά και τη δεύτερη ματιά!

Θα έλεγε κανείς πως σήμερα… με χτύπησε η ζέστη στο κεφάλι, πως με έχει κατακλύσει ο απίστευτος “Καλοκαίρης”, ή ότι πολύ απλά είμαι στη φάση “Δε μπορώ κάτι με έπιασε τώρα/Δε μπορώ γελάω ” (οι πολύ γνωστοί θα καταλάβουν!!)

Σήμερα είμαι στη φάση λοιπόν… που νέες ιδέες γεννιούνται και μία νέα σκέψη ξεπετάχτηκε!

Γενικά πάντα πίστευα πως ένα στυλ διακόσμησης, δεν είναι ένα δεδομένο ανεξάρτητο. Στην πραγματικότητα, θα έλεγα πως η διακόσμηση ενός χώρου, αντανακλά έναν χαρακτήρα, σκιαγραφεί μία εξωτερική εμφάνιση  περιγράφει μία στάση ζωής, υποστηρίζει κάποιες επιλογές… Ορίζει έναν μικρόκοσμο πραγμάτων εν ολίγοις!

Σκέφτηκα λοιπόν, πως θα ήταν μία πολύ καλή ιδέα να προσεγγίσω ένα στυλ, από όοοοολες (βασικά όχι και όλες, τις περισσότερες) πλευρές που το καθορίζουν.

*Boho Style λοιπόν (με την πρώτη ματιά):

– Ξεπήδησε ξαφνικά το 2000 και πρόκειται για μια διαχρονική μόδα που εμπνέεται από τις μποέμ και χίπη τάσεις άλλων δεκαετιών. Μιμείται τη μόδα του ’60 αλλά επειδή έχει μια πλευρά διανοουμενίστικη δανείζεται χρώματα και φόρμες από τον βρετανικό 19ο αιώνα.

– Αποπνέει χαλαρή διάθεση, ανεμελιά και ελευθερία.

– Δηλώνει την κατεξοχήν τάση που μας απελευθερώνει από τις συμβάσεις.

– Στη μόδα, μεταφράζεται σε… φούστες, φαρδιά παντελόνια, ευγενή υφάσματα (λινό, βαμβακερό, ελαφρύ μάλλινο, δέρμα). Ένα μείγμα ξεπλυμένων, χυτών, ζαρωμένων, vintage και ethnic πινελιών.

– Τα αξεσουάρ παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο. Ένα vintage μεταλλικό ή ξύλινο κολιέ με πολλά bangles φορεμένα μαζί, ένα μαντήλι με γεωμετρικά prints ή ακόμα και ένα καπέλο.

– Κρόσσια, φουντίτσες pom-pom, λαχούρια, χοντρές χρωματιστές ρίγες, ονειροπαγίδες και patterns λουλουδιών, εμπεριέχονται στα βασικά του στοιχεία.

– Βασικά υλικά του, το ξύλο και το μέταλλο σε συνδυασμό με αέρινες υφές υφασμάτων.

*Boho Style (με την δεύτερη ματιά) είναι:

– ο μαλλιάς τύπος με το ηλιοκαμένο δέρμα και την διάχυτη μυρωδιά αλμύρας, που συνάντησες πηγαίνοντας στα Μάταλα.

– ο πλανόδιος μικροπωλητής ροζαρίων και χαϊμαλιών, που κοίταξες στα σοκάκια των Κουφονησίων.

– η ιδιοκτήτρια του μαγαζιού της κάτω γωνίας, με τα used clothes and flea market, που κάθε μέρα σε εντυπωσιάζει με τους χρωματικούς της συνδυασμούς.

– η φοιτήτρια της Καλών Τεχνών, που συναντάς κάθε μέρα στο λεωφορείο, και που συνέχεια ψάχνεις αφορμή να την ρωτήσεις για τα μοναδικά κομμάτια κοσμημάτων που φοράει.

– το πιτσιρίκι, που ακούς κάθε μέρα στο πάρκο κάτω από το σπίτι σου, να παίζει τελείως ξέγνοιαστο και ελεύθερο, χωρίς μία μαμά από πίσω του να λέει “Ελενίτσα, όχι στα χώματα παιδί μου”.

– μία πολύχρωμη σκηνή σε μία ερημική παραλία.

– μία αιώρα που την οδηγεί ελεύθερα ο άνεμος.

– ο απαλός ήχος από ένα κρεμαστό γκλιν-γκλον.

– … είναι το χαλαρό και καθόλου κυριλέ καλοκαίρι που πολλοί από εσάς (και εγώ! και εγώ!) θα ήθελαν να ζήσουν φέτος…

Stay tuned!

0 Comments