ΤΟ 5ΛΕΠΤΟ ΖΕΣΤΑΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ
Menu & Search
Carrot Cake – Εναλλακτική βασιλόπιτα (Vegan)

Carrot Cake – Εναλλακτική βασιλόπιτα (Vegan)

Αναζητάς μια νόστιμη και πιο υγιεινή επιλογή γλυκού; Μήπως δεν έκοψες, ακόμη, βασιλόπιτα και θα ήθελες να φτιάξεις μια διαφορετική σπιτική εκδοχή; Σου ‘χω την καλύτερη vegan συνταγή για carrot cake με frosting και αν την φτιάξεις αντί της παραδοσιακής βασιλόπιτας, μην ξεχάσεις να βάλεις το φλουρί!

Κέικ – Υλικά:

  • 380 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 2 κ.γ. κανέλα
  • ⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γ. σκόνη τζίντζερ
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 130 ml ηλιέλαιο
  • 200 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 300 ml ρόφημα αμυγδάλου
  • 300 γρ. καρότα (τριμμένα)

Frosting – Υλικά:

  • 75 γρ. vegan βούτυρο (επάλειμμα με έλαιο καρύδας)
  • 150 γρ. vegan τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.σ. ρόφημα αμυγδάλου, χωρίς ζάχαρη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 280 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση:

Tip: Το frosting θα χρειαστεί να το αφήσεις στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Επομένως, μπορείς να το ετοιμάσεις είτε πριν ετοιμάσεις το μείγμα για το κέικ, είτε μετά καθώς το κέικ θα ψήνεται.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την μαγειρική σόδα, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το τζίντζερ και το αλάτι. Σ’ ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε με σύρμα το ηλιέλαιο, την καστανή ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το ρόφημα αμυγδάλου. Έπειτα, ρίχνουμε στο 2ο μπολ το μείγμα από το 1ο μπολ και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενωθούν τα μείγματα σε ενιαίο μείγμα. Προσθέτουμε τα καρότα και ανακατεύουμε μέχρι να μοιραστούν ομοιόμορφα στο μείγμα.
Τέλος, λαδώνουμε μια στρογγυλή φόρμα, βάζουμε λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180°C στον αέρα, για περίπου 50-60 λεπτά.

Για το frosting, βάζουμε σ’ ένα μπολ το vegan τυρί κρέμα, το vegan βούτυρο, το ρόφημα αμυγδάλου και το εκχύλισμα βανίλιας και χτυπάμε για 1 λεπτό με μίξερ χειρός, μέχρι να αφρατέψει. Έπειτα, προσθέτουμε την ζάχαρη άχνη σταδιακά και συνεχίζουμε το χτύπημα για 2 λεπτά, μέχρι να έχουμε ενιαίο μείγμα. Βάζουμε το frosting στο ψυγείο να σφίξει, για τουλάχιστον 2 ώρες.

Όταν ψηθεί το κέικ, το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά, το βγάζουμε από τη φόρμα προσεκτικά και το αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, για τουλάχιστον 2 ώρες. Απλώνουμε το frosting ομοιόμορφα στην επιφάνεια του κέικ και σερβίρουμε.

Καλή απόλαυση!

Featured Image: Sharon Chen/Unsplash

0 Comments