Φτιάξτε στο σπίτι λαχταριστό cheesecake με στέβια… Ένα τέλειο επιδόρπιο με λίγες θερμίδες και πολύ γεύση!
Από τον Δημήτρη Νάκο, Executive Pastry Chef.
Τι θα χρειαστείτε
400 gr τυρί Φιλαδέλφια
100 gr γιαούρτι
1600 gr κρέμα γάλακτος 35%
27 gr φύλλα ζελατίνης
2 αυγά
200 gr γλυκαντική ύλη στέβια (1/1)
Μαρμελάδα με στέβια ή φρέσκα φρούτα για το γαρνίρισμα
Τριμμένο μπισκότο digestive για την βάση
Πώς θα το φτιάξετε
Λιώνουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό.
Ανακατεύουμε με μίξερ το τυρί και το γιαούρτι.
Ρίχνουμε σταδιακά τα αυγά και μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα ρίχνουμε τη μισή κρέμα γάλακτος και το χτυπάμε μέχρι να πάρει μια υφή γιαουρτιού.
Ζεσταίνουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μαζί με τη στέβια.
Μόλις ζεσταθεί καλά (περίπου 60ο C ) ρίχνουμε τις μαλακωμένες ζελατίνες και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
Προσθέτουμε το ζεστό μίγμα στο μίξερ και ανακατεύουμε μέχρι να το φέρουμε στην προτέρα κατάσταση (υφή γιαουρτιού).
Αποσύρουμε και γεμίζουμε ποτήρια στα οποία έχουμε στρώσει τριμμένο μπισκότο digestive.
Γαρνίρουμε με φρέσκα φρούτα ή μαρμελάδα με στέβια της αρεσκείας μας.
0 Comments