ΤΟ 5ΛΕΠΤΟ ΖΕΣΤΑΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ
Menu & Search
Διαβάσαμε «Το χρονικό ενός πολυταξιδεμένου γάτου» της Χίρο Αρικάουα

Διαβάσαμε «Το χρονικό ενός πολυταξιδεμένου γάτου» της Χίρο Αρικάουα

Μερικές φορές χρειάζεται να διανύσεις πολλά χιλιόμετρα για να ανακαλύψεις ότι αυτό που έψαχνες ήταν μπροστά στα μάτια σου.


Ένας αδέσποτος γάτος ζει σε ένα πάρκινγκ στο σύγχρονο Τόκιο. Για τίποτα στον κόσμο δεν θα αντάλλασσε την ελευθερία του με την άνεση ενός διαμερίσματος. Την ημέρα, όμως, που τον χτυπά ένα αυτοκίνητο καταφεύγει στη βοήθεια του νεαρού Σατόρου, που τον φροντίζει, του προσφέρει τη ζεστασιά ενός σπιτικού και του δίνει το όνομα Νάνα.


Πέντε χρόνια αργότερα ο Σατόρου ξεκινά ένα ταξίδι με το βαν του, σχεδιάζοντας να επισκεφτεί τρεις παλιούς παιδικούς του φίλους. Στο πλευρό του βρίσκεται ο Νάνα, που είναι χαρούμενος γι’ αυτή την εμπειρία παρόλο που δεν γνωρίζει τον πραγματικό σκοπό του ταξιδιού ο Σατόρου δεν θέλει να του τον αποκαλύψει.

Με φόντο την εναλλαγή των εποχών στην Ιαπωνία, η ιστορία του Νάνα χαρτογραφεί τα συναισθήματα που προκαλούν οι αναπάντεχες λοξοδρομήσεις της ζωής, εξυμνώντας την αξία της φιλίας και της συντροφικότητας.

Ένα αλληγορικό μυθιστόρημα που έχει συγκινήσει εκατομμύρια αναγνώστες σε ολόκληρο τον κόσμο δείχνει πώς μπορούν να αλλάξουν τη ζωή μας οι πράξεις αγάπης, μεγάλες αλλά και μικρές.

«Η Αρικάουα διαθέτει το λεπτεπίλεπτο άγγιγμα που ανυψώνει μια ιστορία μετατρέποντάς τη σε μια αλληγορία για την αφοσίωση και τη φιλία… Ενώ, συγχρόνως, καταφέρνει να απευθύνεται στη βασική ανθρώπινη ανάγκη μας για συντροφιά». (The Irish Times)

«Απολαυστικό. Αυτό που κάνει μοναδικό τούτο το βιβλίο είναι η διακριτική αλλά επίμονη γοητεία που καταφέρνει να φωλιάσει μες στην καρδιά σου και να μείνει εκεί για καιρό, μετά το τέλος της ανάγνωσής του». (Fiona Melrose, συγγραφέας)

«Ο λόγος που διαβάζω βιβλία. Αυτή η τόσο όμορφη ιστορία τα έχει όλα. Είναι αστεία, τρυφερή, σπαρακτική, γεμάτη καλοσύνη». www.forewordreviews.com

Λίγα λόγια για την συγγραφέα

Η Χίρο Αρικάουα γεννήθηκε στις 9 Ιουνίου 1972 στο Κόουτσι της Ιαπωνίας. Γνώρισε επιτυχία με το πρώτο της μυθιστόρημα The Salt Town (2004), αποσπώντας το βραβείο Dengeki Novel, το οποίο απονέμεται σε πρωτοεμφανιζόμενους συγγραφείς στην Ιαπωνία. Μεγάλη επιτυχία, επίσης, γνωρίζουν τα μυθιστορήματα της σειράς The Library Wars, τα οποία έχουν γυριστεί σε ταινίες κινουμένων σχεδίων και live action.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ OOLALA:

6 ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ

0 Comments