ΤΟ 5ΛΕΠΤΟ ΖΕΣΤΑΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ
Menu & Search
Η έννοια της παρεξήγησης

Η έννοια της παρεξήγησης

Άλλη μια παρεξήγηση ή μήπως άλλη μια διαφορετική οπτική; Νομίζουμε πως δεν καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλον και συνεχώς παρεξηγούμαστε. Η παρεξήγηση, όμως, έχει υπόσταση; Είναι αληθινή; Ή μήπως πρόκειται για μη αποδοχή της διαφορετικής οπτικής του άλλου; Μήπως αυτό σημαίνει στ’ αλήθεια «παρεξήγηση»; Παρερμηνεία της οπτική του άλλου. Παρερμηνεύουμε τον τρόπο που επιθυμεί ο άλλος να βλέπει τη ζωή.

Καταπατάμε, λοιπόν, το δικαίωμα του άλλου να βλέπει τη ζωή όπως εκείνος επιθυμεί. Από που πηγάζει αυτή η ανάγκη σου; Απ’ την αμφιβολία μήπως δεν είμαστε εμείς οι ίδιοι αρκετοί; Απ’ την ψευδαίσθησή μας πως εάν ο άλλος έχει άδικο, τότε αυτό συνεπάγεται πως εμείς έχουμε δίκιο; Η αμφιβολία για το «εγώ» μας οδηγεί συχνά σε πολλές παρεξηγήσεις με τους άλλους γύρω μας. Κι αυτό είναι απόφευκτο σε μια κοινωνία στην οποία η εξουσία μας πάνω στους άλλους διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο για την προσωπική μας εξέλιξη. Είναι, όμως, αυτή η οπτική λειτουργική για το κοινωνικό σύνολο; Κι αν εσένα δε σου ταιριάζει αυτή η εξουσιομανία; Αν δεν το αντέχει το στομάχι σου;

Τότε η λύση είναι μία: Χάραξε την δική σου πορεία! Φτιάξε το δρόμο και τη ζωή που ονειρεύεσαι. Εάν δεν υπάρχει ήδη, τότε δημιούργησέ το μονοπάτι μόνος σου. Και μην αγχώνεσαι από τώρα για το μετά. Όλα θα γίνουν όπως θες αρκεί να εμπιστευτείς την δύναμή σου.

Featured Image: Heather Mount/Unsplash 

0 Comments