Η κολοκύθα είναι η καλύτερη επιλογή για σούπα, γιατί προσφέρει στην υγεία μας πάρα πολλά οφέλη!
Εκτός από ένα όμορφο διακοσμητικό στοιχείο και νοστιμότατο υλικό για πίτες, σούπες και άλλες συνταγές η κολοκύθα αποτελεί μια σούπερ τροφή με πολλά διατροφικά οφέλη. Είναι πλούσια πηγή πρωτεϊνών και απαραίτητων λιπαρών οξέων καθώς και καλή πηγή βιταμίνης Α.
Υλικά
4-5 κομμάτια κολοκύθας χωρίς την φλούδα
1 πατάτα
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1-2 κούπες νερό
Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε τα κομμάτια κολοκύθας, την πατάτα, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το νερό σε μια κατσαρόλα.
Βράζουμε για 15 λεπτά έως ότου μαλακώσει η κολοκύθα.
Αφαιρούμαι από τη φωτιά και χρησιμοποιούμε ένα ραδομπλέντερ για να τα αναμίξουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αν χρειάζεται σιγοβράζουμε λίγο ακόμα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι για την γεύση.
Featured Image: Monika Grabkowska/Unsplash
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ OOLALA ΣΤΟ INSTAGRAM!
0 Comments