ΤΟ 5ΛΕΠΤΟ ΖΕΣΤΑΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ
Menu & Search
FUNCTIONAL TRAINING: Η ΝΕΑ ΤΑΣΗ ΣΤΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ!

FUNCTIONAL TRAINING: Η ΝΕΑ ΤΑΣΗ ΣΤΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ!

Functional Training ή αλλιώς Λειτουργική Προπόνηση!


Η Λειτουργική Προπόνηση, είναι ένα είδος εκγύμνασης που επικεντρώνεται στον φυσικό τρόπο άσκησης, χωρίς την χρήση των συνηθισμένων μηχανημάτων γυμναστηρίου. Μέσα από τις φυσικές κινήσεις χωρίς υπερβολικό βάρος αποφεύγεται η καταπόνησή των μυών και των αρθρώσεων καθώς και πιθανοί τραυματισμοί. Μπάρες για βάρη, αλτήρες, ιατρικές μπάλες, kettlebbells, μπάλες ισορροπίας, λάστιχα αντίστασης είναι μερικά από τα αξεσουάρ γυμναστικής που περιλαμβάνει αυτή η μέθοδος.

Αρχικά, η Λειτουργική Προπόνηση χρησιμοποιούταν για την αποκατάσταση του μυϊκού ιστού μετά από έναν τραυματισμό ενός ασκούμενου ή ενός αθλητή, ούτως ώστε να ανακτήσει τις δυνάμεις του. Τώρα πλέον, δεν χρησιμοποιείται μόνο για θεραπεία ή για αποκατάσταση τραυματισμένου μυϊκού ιστού, αλλά έχει γίνει τρόπος ζωής για πολλούς αθλητές, καθώς περιλαμβάνει ασκήσεις δύναμης και εκρηκτικότητας. Ωστόσο ενδεικνύεται για οποιονδήποτε ασκούμενο θέλει να αποκτήσει ή να διατηρήσει μία καλή φυσική κατάσταση.

Εν κατακλείδι, θα λέγαμε ότι η Λειτουργική Προπόνηση αποτελεί μία αξιόπιστη μέθοδο προπόνησης αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον καθένα χωρίς να έχει σχέση η ηλικία, το βάρος, το φύλο και χωρίς να διατρέχει κίνδυνο τραυματισμού.

Γυμναστείτε με την μέθοδο της λειτουργικής προπόνησης στο “Work It Out”!

Featured Image: evofitness.ch

0 Comments