ΤΟ 5ΛΕΠΤΟ ΖΕΣΤΑΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ
Menu & Search
Πεντανόστιμη light καρμπονάρα

Πεντανόστιμη light καρμπονάρα

Δεν χρειάζεται να στερηθείς την καρμπονάρα σε μια περίοδο δίαιτας, σου έχω την ιδανική συνταγή.


Είσαι λάτρης των ζυμαρικών αλλά έχεις υποσχεθεί στον εαυτό σου πως θα ξεκινήσεις μια πιο υγιεινή διατροφή; Σκέφτεσαι πώς θα αποχωριστείς την καρμπονάρα από το μενού σου; Μα δεν χρειάζεται να το κάνεις γιατί σου έχω βρει μια πεντανόστιμη light συνταγή! Μην αργείς, συνέχισε να διαβάζεις.

Υλικά 

  • 500 γρ. μακαρόνια ολικής
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 120 γρ. ψιλοκομμένη γαλοπούλα καπνιστή
  • 350 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2%
  • ελαιόλαδο
  • ζωμός λαχανικών
  • 20 γρ. τριμμένη παρμεζάνα

Προετοιμασία 

Γεμίζουμε μια μεγάλη κατσαρόλα μέχρι την μέση με νερό και την τοποθετούμε στο μάτι σε υψηλή θερμοκρασία. Μόλις το νερό ξεκινήσει να βράζει προσθέτουμε τα μακαρόνια και τα βράζουμε για περίπου 10 λεπτά.

Σε μια άλλη κατσαρόλα μέτριου μεγέθους ζεσταίνουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι και την γαλοπούλα για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα. Στην συνέχεια προσθέτουμε το γιαούρτι και 100 γρ. από το νερό που βράζουν τα μακαρόνια και ανακατεύουμε συνέχεια. Βάζουμε και τα υπόλοιπα υλικά (αλάτι, πιπέρι, ζωμό λαχανικών) και ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Μόλις τα μακαρόνια είναι έτοιμα τα στραγγίζουμε και τα μεταφέρουμε μέσα στο κατσαρολάκι με την σάλτσα. Ανακατεύουμε για να πάει η σάλτσα σε όλα τα μακαρόνια. Τέλος σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα και voilà!

Καλή σας όρεξη φίλες μου!

Featured Image : Zoran Borojevic/Unsplash 

0 Comments