ΤΟ 5ΛΕΠΤΟ ΖΕΣΤΑΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ
Menu & Search
Πέρνα χρόνο με τον εαυτό σου έξω από το σπίτι

Πέρνα χρόνο με τον εαυτό σου έξω από το σπίτι

Συχνά, ξεχνάμε πως υπάρχουν πολλές δραστηριότητες που μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας. Σύνηθες είναι, επίσης, να μην περνάμε τόσο πολύ χρόνο με τον εαυτό μας, κι όχι απαραίτητα σπίτι. Μάλιστα, συχνά πολλοί από εμάς θεωρούμε το χρόνο που περνάμε μόνοι μας χάσιμο χρόνου. Στην πραγματικότητα, όμως, αυτός ο χρόνος είναι πολύ σημαντικός για την ψυχική μας υγεία. Παρακάτω σου προτείνω μερικά πράγματα που θα μπορούσες να κάνεις μόνη σου εκτός σπιτιού.

  • Βγες μια βόλτα στον ήλιο, στην φύση ή ακόμη και στο κέντρο της πόλης παρέα με το αγαπημένο σου ρόφημα στο χέρι. Παρατήρησε τους ανθρώπους, βγάλε μερικές φωτογραφίες, κάτσε σ’ ένα παγκάκι και απόλαυσε το φως της ημέρας.
  • Πήγαινε σ’ ένα καφέ παρέα με το βιβλίο σου ή και το laptop σου και διάβασε για να χαλαρώσεις ή ετοίμασε ένα project σου εκεί, αντί στο σπίτι. Απόλαυσε το ρόφημά σου, ίσως φάε και κάτι και πέρνα λίγο δημιουργικό χρόνο έξω.
  • Δοκίμασε να πας να δεις μια θεατρική παράσταση ή μια ταινία στο σινεμά μόνη σου. Λέγεται πως συγκεντρωνόμαστε καλύτερα σε τέτοιες περιστάσεις όταν είμαστε εντελώς μόνοι.
  • Μπορεί να σου ακουστεί ακραίο, αλλά μπορείς να πας και σε μια συναυλία μόνη σου. Μόλις ξεπεράσεις το πιθανό αρχικό σου σοκ και αφεθείς στον αγαπημένο σου καλλιτέχνη, στη μουσική και στο ρυθμό, τότε η εμπειρία θα ‘ναι μοναδική. Υπάρχουν πολλοί που πηγαίνουν μόνοι, αλλά, συχνά, είμαστε τόσο απορροφημένοι με την παρέα μας που δεν τους παρατηρούμε.
  • Εάν πάλι θες κάτι πιο ήσυχο μπορείς να επιλέξεις να επισκεφθείς μια εικαστική έκθεση και να απολαύσεις τις δημιουργίες ενός καλλιτέχνη.

Έτοιμη για νέες περιπέτειες; Καλή διασκέδαση!

Featured Image: Gian Cescon/Unsplash

0 Comments