ΤΟ 5ΛΕΠΤΟ ΖΕΣΤΑΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ
Menu & Search
Σοκολατένια cookies (vegan)

Σοκολατένια cookies (vegan)

Τα Χριστούγεννα είναι χρόνια τώρα συνδεδεμένα με τα γλυκά. Τι πιο ωραίο, λοιπόν, από μια εναλλακτική συνταγή για σοκολατένια cookies; Είναι vegan, είναι σοκολατένια και φυσικά πεντανόστιμα.

Υλικά:

  • 105 γρ. λάδι καρύδας (όχι λιωμένο)
  • 140 γρ. καστανή ζάχαρη
  •  45 ml σιρόπι σφενδάμου
  • 125 ml φυτικό γάλα
  • 35 γρ. κακάο σκόνη
  • 15 ml (1 κ.σ.) εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 κ.γ. σκόνη εσπρέσσο ή κόκκους στιγμιαίου καφέ (προαιρετικό)
  • 4 γρ. (1 κ.γ.) baking powder
  • 3 γρ. (3/4 κ.γ.) baking soda
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 250 γρ. αλεύρι για κάθε χρήση
  • 150 γρ. vegan μαύρη σοκολάτα (ψιλοκκομένη)

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι το λάδι καρύδας και την ζάχαρη σ’ ένα μπολ. Μετά, προσθέτουμε το σιρόπι σφενδάμου και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα, το κακάο, την βανίλια, τον καφέ και ανακατεύουμε ξανά. Έπειτα, προσθέτουμε το baking powder, την baking soda, το αλάτι και ανακατεύουμε. Σ’ αυτό το σημείο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε τόσο όσο χρειάζεται, ώστε να μη ξεχωρίζουμε το αλεύρι και ρίχνουμε και την ψιλοκομμένη σοκολάτα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C και διαμορφώνουμε τη ζύμη μας σε μικρά μπαλάκια. Μπορούμε να κρατήσουμε λίγη σοκολάτα από πριν για να την προσθέσουμε από πάνω από το κάθε μπαλάκι ζύμης για ντεκόρ και έξτρα γλύκα. Ψήνουμε το μίγμα μας για 12-15 λεπτά και, αφού, τα βγάλουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο πριν τα απολαύσουμε.

Υ.Γ.: Παραλλαγές με προσθήκη κανέλας ή ξηρών καρπών είναι ευπρόσδεκτες!

Καλή απόλαυση!

Featured Image: Taylor Heery/Unsplash

0 Comments