ΤΟ 5ΛΕΠΤΟ ΖΕΣΤΑΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ
Menu & Search
Sunkissed επιδερμίδα με ασφάλεια

Sunkissed επιδερμίδα με ασφάλεια

Ο ήλιος είναι ζωτικής σημασίας για την ζωή και σε μικρές δόσεις έχει ευεργετικές συνέπειες για την διάθεση, ενώ μπορεί να αποτελέσει εξαιρετικό φάρμακο για ορισμένες μορφές εποχικής κατάθλιψης.

Η ακτινοβολία του ήλιου ενεργοποιεί την παραγωγή της βιταμίνης D, απαραίτητης για τη συγκράτηση του ασβεστίου στα οστά μας, προφυλάσσει από τον διαβήτη τύπου 2, είναι ευεργετική για μυοσκελετικούς και αρθριτικούς πόνους.

Ωστόσο πρέπει να είμαστε φειδωλοί στην έκθεσή μας στον ήλιο λόγω των ακτινών UV. Για να χαρούμε τα οφέλη του αρκούν 15 λεπτά έκθεσης στον ήλιο την ημέρα.

Μπορείς να κάνεις το τέλειο μαύρισμα χωρίς να θέσεις σε κίνδυνο την υγεία του δέρματός σου, με σχολαστική χρήση του αντηλιακού, ενυδάτωση του δέρματος, σταδιακό μαύρισμα, πίνε πολύ νερό και πρόσθεσε στο διαιτολόγιο σου 2-3 καρότα την ημέρα ή χυμό καρότου.

Για ασφαλή ηλιοθεραπεία και μαυρισμένη επιδερμίδα είναι σημαντικό να χρησιμοποιούμε αντηλιακά προϊόντα με υψηλό δείκτη προστασίας. Ο δείκτης προστασίας 6 είναι ο ελάχιστος. Με SPF από 15 έως 25 προσφέρουν μέτρια προστασία, ενώ από το 30 έως το 50 προσφέρουν υψηλή προστασία. Καλό είναι να αποφεύγεις τα αντηλιακά με μικρότερους δείκτες.

Άπλωσε το αντηλιακό σου 20-30 λεπτά πριν βγείς στον ήλιο. Μην τσιγκουνεύεσαι με την ποσότητα αντηλιακού που απλώνεις. Αν κολυμπάς πολλή ώρα ή κάνεις σπορ στην παραλία, προτίμησε τα αδιάβροχα αντηλιακά. Μετά την κολύμβηση, το σκούπισμα με πετσέτα, το παιχνίδι ή την άσκηση, επανέλαβετην εφαρμογή. Αύξησε την ποσότητα, τη συχνότητα επάλειψης και το δείκτη προστασίας στα παιδιά, γιατί έχουν πιο ευαίσθητη επιδερμίδα. Απέφυγε την έκθεση στον ήλιο από τις 11.30 μέχρι τις 16.30.

Featured Image: Alexander Stemplewski from Pexels

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ OOLALA:

ΟΛΑ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ MATCHA!