Menu & Search
Tartines με κατσικίσιο τυρί, προσούτο και σύκα!

Tartines με κατσικίσιο τυρί, προσούτο και σύκα!

Tartines λέγονται στην Γαλλία τα ανοιχτά τοστ. Από πάνω μπορείτε να βάλετε ότι τραβάει η όρεξή σας! Είναι πανεύκολες και χορταστικές, ιδανικές για πρωινό ή κολατσιό.

tartines-oolala

Συστατικά

2 χοντρές φέτες ψωμί σικάλεως

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

150 γρ. μαλακό κατσικίσιο τυρί

100 γρ. προσούτο

2 φρέσκα σύκα

2 κουταλιές της σούπας μέλι

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Μερικά κλωναράκια θυμάρι

tartines-oolala

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Κόβετε τα σύκα σε φέτες, πασπαλίζετε με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι και ψήνετε για 15 λεπτά. Αλείφετε τις φέτες ψωμί με ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι και ψήνετε για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να είναι τραγανές. Αλείφετε κατσικίσιο τυρί από πάνω και το βάζετε πίσω στο φούρνο για 2 λεπτά ακόμα. Τοποθετείτε το προσούτο στο τοστ πάνω από το κατσικίσιο τυρί, βγάζετε τα σύκα από το φούρνο και τα τοποθετείτε από πάνω. Περιχύνετε με το μέλι, προσθέτετε λίγο αλάτι και πιπέρι ακόμα και γαρνίρετε με κλωναράκια θυμάρι.

tartines-oolala

Πηγή: reneekemps.com

0 Comments