ΤΟ 5ΛΕΠΤΟ ΖΕΣΤΑΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ
Menu & Search
Τι δείχνει το χρώμα της περιόδου για την υγεία σου

Τι δείχνει το χρώμα της περιόδου για την υγεία σου

Ο εμμηνορροϊκός μας κύκλος κορυφώνεται με τη μηνιαία αιμορραγία μας. Τι σημαίνουν οι διάφορες αποχρώσεις αίματος;


Ολόκληρος ο κύκλος μας, από την ωορρηξία έως την έμμηνο ρύση, είναι ένα ορμονικό ταξίδι. Εκτός από τις πιθανότητες εγκυμοσύνης, η περίοδος παρέχει βασικές πληροφορίες σχετικά με τις ορμόνες και τη λειτουργία του αναπαραγωγικού συστήματος. Μπορεί βέβαια κάτι που θεωρείται φυσιολογικό για μια γυναίκα, να μην είναι για κάποια άλλη, γιατί όλες μας έχουμε διαφορετικό κύκλο.

Προς το ροζ

Είναι πιθανό να έχεις χαμηλά επίπεδα οιστρογόνων. Συνήθως παρατηρείται σε γυναίκες που έχουν μικρότερη ροή αίματος ή κάνουν εντατική γυμναστική.

Ανοιχτόχρωμο και αραιό

Μπορεί να υπάρχει μια διατροφική ανεπάρκεια. Σύμφωνα με ιατρικές απόψεις το πολύ ανοιχτόχρωμο και αραιό αίμα μπορεί να είναι σύμπτωμα αναιμίας. Ειδικά αν παρατηρείς ότι η περίοδος γίνεται όλο και ελαφρύτερη και η κατάσταση μετά από δύο με τρεις κύκλους δεν βελτιώνεται καλό θα ήταν να συμβουλευτείς τον γιατρό σου.

Σκούρο καφέ 

Το σκούρο καφέ χρώμα είτε το συναντήσεις στην αρχή είτε στο τέλος της περιόδου είναι κάτι που δεν πρέπει να σε αγχώνει. Σημαίνει ότι η έμμηνος ρύση γίνεται με πιο αργούς ρυθμούς. Έτσι το αίμα αργεί να βγει με αποτέλεσμα να παίρνει αυτό το καφέ χρώμα.

Φωτεινό κόκκινο 

Είναι ένδειξη ότι έχεις υγιή και φυσιολογική περίοδο. Σε γενικές γραμμές το φωτεινό κόκκινο χρώμα αποτελεί ένδειξη υγείας και ότι όλα λειτουργούν κανονικά.

Featured Image: Cliff Booth/Pexels