Menu & Search
ΤΡΑΓΑΝΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΧΩΡΙΣ ΒΟΥΤΥΡΟ

ΤΡΑΓΑΝΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΧΩΡΙΣ ΒΟΥΤΥΡΟ

ΜΙΑ ΕΥΚΟΛΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΧΩΡΙΣ ΒΟΥΤΥΡΟ ΠΟΥ ΘΥΜΙΖΟΥΝ... ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ!


Πόσες φορές μας έχουν προφέρει λαχταριστά τραγανά μπισκοτάκια και εμείς έχουμε αρνηθεί στον φόβο ότι ένα μπισκότο μπορεί να καταστρέψει τον κόπο και την προσπάθεια που έχουμε κάνει στην κουζίνα και στο γυμναστήριο να χτίσουμε το σώμα των ονείρων μας; Τι θα γινόταν όμως αν επρόκειτο για ένα πιο αθώο μπισκοτάκι χωρίς βούτυρο ή πολλά αβγά;

Θα χρειαστείς:

1/2 φλιτζάνι Ζωγράφος Μαύρη Ζάχαρη ή Stevia Power 

2/3 φλιτζανιού Παρθένο Λάδι Καρύδας Biona

1 κ.σ. σκόνη βανίλιας

1/2 κ.γλ. κανέλα

1/2 κ.σ. αλάτι

2 κ.σ. μέλι

1 αβγό

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Πώς θα τα φτιάξεις:

Προθέρμανε τον φούρνο στους 200°C. Ρίξε όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ και ανακάτεψε. Ρίξε σιγά σιγά και το αλεύρι ενώ ανακατεύεις. Άπλωσε αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί, φτιάξε μικρά μπαλάκια και πάτα τα για να απλώσουν αφήνοντας απόσταση ανάμεσά τους για να μην κολλήσουν. Τα ψήνεις στους 180°C για 15-17 λεπτά μέχρι οι άκρες να καφετίσουν και τα αφήνεις εκτός για 10 λεπτά να κρυώσουν.

Μπορείς να πειραματιστείς με τη ζύμη προσθέτοντας σταγόνες σοκολάτας, σταφίδες, βρώμη, λιναρόσπορο κλπ.

Featured Image: unsplash.com

0 Comments