ΤΟ 5ΛΕΠΤΟ ΖΕΣΤΑΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ
Menu & Search
Βασιλόπιτα με μαστίχα

Βασιλόπιτα με μαστίχα

Η πιο μυρωδάτη και αφράτη βασιλόπιτα που έχεις δοκιμάσει ποτέ.


Πλησιάζει η παραμονή Πρωτοχρονιάς και μας έρχονται μνήμες και ευωδιές από εκείνο το απόγευμα που ενώ ετοιμαζόμαστε για να υποδεχτούμε τους καλεσμένους μας, το σπίτι μοσχομυρίζει φρεσκοψημένη βασιλόπιτα. Μυρωδιές από πορτοκάλι, βούτυρο και μαστίχα.

Μπορεί να προτιμάς μια τσουρεκάτη βασιλόπιτα αλλά σου υπόσχομαι πως δεν θα μετανιώσεις στιγμή αν δοκιμάσεις αυτήν την συνταγή. Το σπίτι θα μοσχομυρίσει και εσύ θα γευτείς κάτι πεντανόστιμο. Μην περιμένεις στιγμή, πάρε χαρτί και μολύβι και ξεκίνα!  

Υλικά 

  • 200 γρ. βούτυρο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 400 γρ. αλεύρι
  • 1 μπέικιν 
  • 2 κ.σ. κονιάκ
  • 1 βανίλια σε σκόνη
  • Ξύσμα από μισό πορτοκάλι
  • Χυμό από μισό πορτοκάλι 
  • 1 κ.γ. μαστίχα **
  • 1 κ.γ. μαχλέπι **
  • 1 κ.γ. κανέλα **

Εκτέλεση 

Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο και την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Στην συνέχεια ρίχνουμε τα μισά από τα αυγά ένα-ένα και το μισό αλεύρι. Μετά προσθέτουμε τα μπαχαρικά ** (μαστίχα, μαχλέπι, κανέλα), το ξύσμα πορτοκαλιού και το κονιάκ. Αφήνουμε λίγο να χτυπηθούν ( 1 λεπτό ) και προσθέτουμε τα υπόλοιπα αυγά ένα-ένα, το άλλο μισό αλεύρι, το γάλα και τον χυμό από το πορτοκάλι. Αφήνουμε να χτυπηθεί το μείγμα για περίπου 5 λεπτά. 

Τοποθετούμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψάκι μετρίου μεγέθους *. Ψήνουμε στους 175°C μέχρι να ροδίσει. Το αφήνουμε να κρυώσει και πασπαλίζουμε με άχνη. 

Tips

* Αφού απλώσουμε το μείγμα στο ταψάκι βάζουμε το νόμισμα (τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο). 

** Χτυπάμε στο μούλτι όλα τα μπαχαρικά μαζί με μια κουταλιά αλεύρι. 

Μπορείς να στολίσεις με blueberries, cranberries, δενδρολίβανο.

Featured Image : EKATERINA BOLOVTSOVA/Unsplash 

0 Comments