ΤΟ 5ΛΕΠΤΟ ΖΕΣΤΑΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ
Menu & Search
Βελουτέ Παντζαρόσουπα

Βελουτέ Παντζαρόσουπα

Μετά από τις ημέρες των Χριστουγέννων και λίγο πριν φτάσει η ώρα για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι σου προτείνω μια μικρή αποτοξίνωση με μια θρεπτική και γευστικότατη παντζαρόσουπα.

Υλικά:

  • 5 παντζάρια
  • 2 πατάτες
  • 1 καρότο
  • 1/2 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι (ή 1 κύβο λαχανικών)
  • 2 φύλλα δάφνης
  • θυμάρι
  • φέτα

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα παντζάρια και τις πατάτες και αφού βράσουν τα κόβουμε σε κύβους. Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι  σε μια κατσαρόλα και, έπειτα, προσθέτουμε τα παντζάρι και τις πατάτες μαζί με ένα ψιλοκομμένο καρότο σ’ αυτήν. Προσθέτουμε και 2 φύλλα δάφνης και λίγο θυμάρι, προαιρετικά. Αλατίζουμε ή ρίχνουμε έναν ζωμό λαχανικών και γεμίζουμε την κατσαρόλα με 350 ml νερό περίπου. Αφήνουμε να βράσει για λίγο με κλειστό καπάκι. Μόλις μαλακώσει και το καρότο, αποσύρουμε από την φωτιά και κάνουμε τη σούπα μας βελουτέ με το beamer. Σερβίρομε με τριμμένη φέτα και λίγο φρέσκο θυμάρι.

Featured Image: Max NaymanUnsplash

0 Comments