ΤΟ 5ΛΕΠΤΟ ΖΕΣΤΑΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ
Menu & Search
Βρες την ευτυχία που κρύβεις μέσα σου

Βρες την ευτυχία που κρύβεις μέσα σου

Η ευτυχία είναι ένα τόσο μπερδεμένο πράγμα στο μυαλό μας, ας την απλοποιήσουμε!


Η ευτυχία δεν έχει κανόνες και ούτε είναι ίδια για τον καθένα μας. Ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος με διαφορετικά πράγματα. Κάτι που μπορεί να δώσει χαρά σε μένα, μπορεί για κάποιον άλλον να είναι κάτι δεδομένο. Το μόνο σίγουρο είναι πως η ευτυχία κρύβεται μέσα μας και σε αυτά που ήδη έχουμε.

Να είσαι καλός με τον εαυτό σου και να του μιλάς όπως θα έκανες με έναν φίλο σου. Είναι δύσκολο να νιώθεις ευτυχισμένη όταν κάποιος είναι κακός μαζί σου όλη την ώρα, και πόσο μάλλον όταν αυτός ο κάποιος είσαι εσύ. Συχνά πιάνω τον εαυτό μου να μου λέει πως οι άλλοι είναι καλύτεροι από μένα. Πρέπει να εστιάζουμε στον εαυτό μας και να μην τον συγκρίνουμε με κανέναν άλλον παρά μόνο με την δικιά μας πρόοδο.

Μην μένεις σε αδράνεια. Και όταν μιλάω για αδράνεια εννοώ και την σωματική και την πνευματική. Κάνε πράγματα που θα βελτιώσουν το σώμα και το μυαλό σου. Μια καθημερινή ολιγόλεπτη άσκηση. Ένα χόμπι που θα σε χαλαρώσει και θα σε γεμίσει θετική ενέργεια. Την επόμενη φορά που το μυαλό σου θα ξεκινήσει να επικεντρώνεται στα αρνητικά, σταμάτα να ακούς αυτήν την φωνή και ξεκίνα μια σωματική άσκηση. Η γιαγιά μου πάντα μου έλεγε πως κρατώντας απασχολημένα τα χέρια σου δεν προλαβαίνεις να σκαφτείς αυτά που σε στεναχωρούν.

Τηλεφώνησε σε έναν φίλο σου. Η πανδημία μας απομάκρυνε από τους δικούς μας ανθρώπους. Διανύοντας την όμως κατάλαβα πως η κοινωνική απόσταση δεν χρειάζεται να σημαίνει και συναισθηματική. Όταν δεν νιώθεις καλά λοιπόν σήκωσε το τηλέφωνο σου και πάρε τη φίλη σου να μοιραστείτε τα προβλήματα σας. Γιατί όταν τα μοιράζεσαι γίνονται ευκολότερα.

Featured Image: Matheus Bertelli/Pexels