ΤΟ 5ΛΕΠΤΟ ΖΕΣΤΑΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ
Menu & Search
Χάρισε μια αγκαλιά

Χάρισε μια αγκαλιά

Πόσες φορές ένιωσες την ανάγκη να χαρίσεις ή να ζητήσεις μια αγκαλιά; Μπορεί να πιστεύεις ότι έγινε ασυναίσθητα όμως εγώ σου λέω πως σίγουρα υπήρχε κάποιος λόγος. Με την αγκαλιά δείχνουμε στον άλλον στοργή, αγάπη, συμπαράσταση. Έχεις σκεφτεί όμως πως με μια μόνο αγκαλιά προσφέρεις πολλά οφέλη στον δέκτη της;

Με την αγκαλιά μπορείς να απομακρύνεις το στρες. Όταν η αγκαλιά δίνεται αυθόρμητα μειώνετε το άγχος. Αυτό συμβαίνει γιατί μειώνει την ορμόνη που ευθύνεται για το στρες, την κορτιζόλη.

Βοηθάει την καρδιά μας. Με μια αγκαλιά μόλις 20 δευτερολέπτων μπορεί να μειωθεί η υπέρταση, αφού μας ηρεμεί και μας γεμίζει αισιοδοξία.

Βελτιώνει την νόσο Αλτσχάιμερ. Τα άτομα με την συγκεκριμένη νόσο στα πρώτα στάδια της έχουν την τάση να απομακρύνονται από τους ανθρώπους, να κοιμούνται περισσότερο και να αποξενώνονται. Μια αυθόρμητη ζεστή αγκαλιά θα τους ξυπνήσει γλυκά συναισθήματα και θα βελτιώσει την νόσο.

Αγκαλιά με τα κατοικίδια μας. Ποιος σου είπε πως μόνο η αγκαλιά μεταξύ ανθρώπων επιφέρει θετικά για την υγεία μας. Η αγκαλιά με τον σκύλο βοηθάει τους ανθρώπους που έχουν προβλήματα με την καρδιά τους όπως αρρυθμίες. Αυτό συμβαίνει γιατί κατά την διάρκεια της αγκαλιάς οι χτύποι σας συγχρονίζονται.

Featured Image: Tatiana Syrikova/Pexels

0 Comments