ΤΟ 5ΛΕΠΤΟ ΖΕΣΤΑΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ
Menu & Search
Ζωή: Ένα παιχνίδι χωρίς οδηγίες χρήσης

Ζωή: Ένα παιχνίδι χωρίς οδηγίες χρήσης

«Καλημέρα και καλώς ήρθες στον κόσμο μας», θα λέγαμε σ’ ένα νεογέννητο. Αυτό που δεν του λέμε και το ψάχνει μανιωδώς καθώς μεγαλώνει είναι οι οδηγίες χρήσης αυτού του παιχνιδιού. Αν είναι τυχερό, οι γονείς του θα του δώσουν μερικές χρήσιμες πληροφορίες. Αν είναι λιγότερο τυχερό, αυτό θα το κάνουν τυχαίοι άνθρωποι που θα βρεθούν στη ζωή του, π.χ. δάσκαλοι, άλλοι συγγενείς, φίλοι, γείτονες κ.α. Φτάνει, όμως, κάποια στιγμή που αυτά μοιάζουν να μην αρκούν και κάτι μέσα σου ουρλιάζει: «Σταματήστε αυτό το κωλοπαίχνιδο, να κατέβω!»

Εκείνη είναι η στιγμή που ένας ειδικός στις συμβουλές για τέτοιες παιχνίδια, κρίνεται απαραίτητος. Και κάπως έτσι, καταλήγεις στο γραφείο ενός ψυχολόγου. Η πρώτη φορά είναι πάντα δύσκολη, αμήχανη και γεμάτη αμφιβολίες, όπως, άλλωστε, οι πρώτες φορές σ’ όλες τις νέες καταστάσεις. Εάν, καταφέρεις να παραμείνεις, όμως, εκείνη την πρώτη φορά και να κλείσεις και δεύτερο ραντεβού, τότε αρχίζει ένα πολύ ενδιαφέρον ταξίδι γνωριμίας. Ο ψυχολόγος θα σε προσκαλέσει να γνωριστείς με τον εαυτό σου. Βλέπεις αποτελεί την νούμερο ένα οδηγία χρήσης του παιχνιδιού που ονομάζεται ζωή. Το λάθος είναι πως δε μας αποκαλύπτουν νωρίς αυτό το τόσο σπουδαίο μυστικό και κάπως έτσι περνάνε τα χρόνια και οι αγκυλώσεις μεγαλώνουν. Ποτέ δεν είναι αργά, όμως!

Εάν, λοιπόν, έχεις ήδη ξεκινήσει αυτό το ταξίδι, ελπίζω να διαρκέσει όσο το επιθυμείς! Κι αν είσαι, ακόμη πάνω από το τηλέφωνο και πληκτρολογείς τον αριθμός ενός ψυχολόγου και τον σβήνεις, τότε σε προκαλώ να κάνεις την κλήση γιατί αποτελεί βασική προϋπόθεση για να ξανανέβεις στο παιχνίδι και ν’ αρχίσεις να διασκεδάζεις.

Featured Image: Kamakshi subramani/Unsplash

0 Comments